Nagyon fontos levél érkezik a nyugdíjasoknak, ezt semmiképp ne felejtse el

A kilencven-, illetve az ötvenszázalékos engedmény egy évig érvényes.

Forrás: Világgazdaság2024. 03. 12. 17:04
Mailboxes,Filled,With,Letters,And,Bills,In,An,Apartment,Building. postaláda, posta, levél
2270740031 Fotó: Zhuravlev Andrey
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március végéig meg kell kapniuk a kedvezményes utazásra jogosító igazolványokat az érintett nyugdíjasoknak – hívja fel a figyelmet a Világgazdaság. A kilencven-, illetve az ötvenszázalékos engedmény egy évig érvényes.

Emlékeztetnek arra is, hogy az új tarifarendszernek köszönhetően 

a közösségi közlekedésben a 65. évüket betöltött nyugdíjasok ingyenesen utazhatnak.

Aki azonban nem az életkora miatt vonult nyugdíjba, kedvezményre jogosult, az erről szóló utalványt március 31-ig kell megkapnia az érintetteknek postai úton.

A kedvezményre jogosultak évente kétszer 90 százalékos, 16 alkalommal pedig 50 százalékos árengedményt kapnak a vasúti-, HÉV-, elővárosi vagy helyközi autóbusz-, komp- és révjáratok menetjegyeiből. A kedvezmény kombinálható, vagyis kettő 50 százalékos szelvényért igénybe lehet venni a 90 százalékos engedményt.

A pecsételős papírt egyébként online regisztráció váltja fel várhatóan 2024 őszén, addig a korábbi papíralapú utalvány marad az igazolás.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.