Rangos nemzetközi elismerést kapott Debrecen

Ismét elkészült az a tízes lista, amelynek negyedik helyére futott be Hajdú-Bihar vármegyeszékhelye.

2024. 03. 02. 8:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb független nemzetközi, szakmai elismerést kapott Hajdú-Bihar vármegyeszékhelye. Immár ötödik alkalommal került a legjobb tízbe Debrecen a Financial Times nemzetközi tőkeáramlásokkal és befektetésekkel foglalkozó fDi magazinjának ranglistáján – írta a Hajdú-Bihar vármegyei hírportál

– Szisztematikusan építjük a város gazdaságát immár tíz éve azzal a céllal, hogy a debreceniek minél jobb életkörülményeket biztosítsunk, minél erősebb és gazdagabb legyen a város és a debreceni polgárok – mondta Papp László polgármester. Emlékeztetett: Debrecen 2018-ban nyerte el először a Financial Times fDi magazinjának elismerését, amellyel a cívisváros a legjobb tőkevonzó képességű település lett a kisvárosok kategóriájában.

– Most ismét elkészült a tízes lista, ahol az előkelő negyedik helyet foglaljuk el. Ahogy az elmúlt években több alkalommal, most is a TOP 5-be sikerült bekerülnünk. Ez is jól mutatja a város gazdasági vonzerejét, sikerességét, jövőképét – hangsúlyozta. A polgármester elmondta, a város gazdaságfejlesztésének fókusza a nagyipari beruházásokról áttevődik a kis- és középvállalkozásokra, ezen belül is főleg a szolgáltatói szektorra. 

A városvezetőség tíz évvel ezelőtt hirdette meg azt a programját, mely szerint gazdaságalapú városfejlesztést indítanak el. Ennek eredménye, hogy 2015 óta több mint 12 milliárd eurónyi működőtőke érkezett a városba, s az újonnan létrejövő munkahelyek száma már meghaladja a 18 ezret.

A teljes cikk itt olvasható:

https://www.haon.hu/helyi-gazdasag/2024/03/debrecen-papp-laszlo-fdi-elismeres-befektetes

Borítókép: Debrecen látképe (Fotó: Shutterstock/Babits László)
 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.