Ennél a három banknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást

Sikerrel zárult a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nyílt közbeszerzési eljárása, melyet az MFB Pont Plusz lakossági hálózat kialakítására hirdettek meg. A közvetítői feladatok ellátásának jogát az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte, a lakossági hitelprogramokat összesen 266 bankfiókban igényelhetik az ügyfelek – tudatta az MFB.

Forrás: Azénpénzem2024. 04. 22. 18:00
otthonfelújítási program nyílászáró-csere felújítás ingatlan családi ház
Kifejezetten energetikai felújítások végezhetők el a programban, köztük nyílászárócsere illetve fűtés-korszerűsítés Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte el az MFB Pont Plusz lakossági hálózat kialakítására meghirdetett pályázatot – adta közzé az MFB közleményében, amelyet Azénpénzemnek küldött el. 

Ez azt jelenti, hogy ezeknél a bankoknál lesznek elérhetőek az uniós lakossági hitelprogramok, köztük az új otthonfelújítási támogatás is.

A nyertes ajánlattevő összesen 134 járásban nyitja meg a 266 MFB Pont Pluszt. Ebből az első 128 május 30-ig, a további 138 pedig június 30-ig nyílik meg. A közvetítői szerződést várhatóan még áprilisban megkötik.

Emlékeztetnek, a kormányzat két héttel ezelőtt jelentette be, hogy júniustól új otthonfelújítási programot indít. A program keretösszege 108 milliárd forint, a programban június 3-tól a most megnyíló új MFB Pontokon keresztül lehet részt venni. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium a hétre ígért további tájékoztatást az ügyben, egyelőre annyit lehet tudni, hogy az 1990 előtt épült családi házak akár hétmillió forintos beruházással járó energetikai korszerűsítéséhez lesz igényelhető a háztartások egymillió forintos önrésze mellé hatmillió forint, aminek egy része hitel, egy része pedig – legfeljebb 3,5 millió forint – vissza nem térítendő támogatás lesz.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.