Van egy rossz hírünk, ha az idén repülővel menne nyaralni

Itt egy újabb megoldásra váró probléma.

Forrás: Reuters2024. 04. 10. 11:58
White,Passenger,Airplane,Flying,In,The,Sky,Amazing,Clouds,In, utasszállító, repülőgép
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több légitársaság a járatszámok csökkentésére kényszerül Európában és az Amerika Egyesült Államokban, ugyanis a Boeingnél és az Airbusnál is gyártási gondok jelentkeztek – írja a Reuters, ami önmagában egy dolog, csakhogy a beérkező foglalások alapján idén rekordmagasságba emelkedhet az utazások száma.

Ez azt jelenti, hogy várhatóan régebbi repülőgépeket kell majd forgalomba állítani, illetve csökkenthetik a járatok számát is, emiatt pedig jócskán át kell variálni a menetrendeket. A portál emlékeztet, a koronavírus-járvány kitörése előtt, 2019-ben 4,5 milliárdan utaztak repülővel, idén arra számítanak, hogy elérheti a 4,7 milliárdot ez a szám. 

A szakértők úgy látják, hogy a jelenség miatt csak jóval drágábban lehet majd repülőjegyet venni. Az előrejelzések szerint a légitársaságok csaknem 19 százalékkal kevesebb gépet kaphatnak idén a korábbi számításaikhoz képest. Az amerikai légitársaságoknál még nagyobb a baj, hozzájuk 32 százalékkal kevesebb repülőgép érkezhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.