Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Helyretette a Diákhitel Központ a 24.hu-t

A 24.hu hazug állításaival szemben a hallgatók nem egy pénzügyi intézménynél, hanem többnél nyithatnak számlát.

2024. 05. 24. 13:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24.hu oldalán megjelent, a diákhitelezés jövőjével kapcsolatos állítások minden alapot nélkülöznek. A Diákhitel Központ felhívja a 24.hu figyelmét, hogy a diákhitelt, ahogy korábban is, a Diákhitel Központ folyósítja az ügyfelek különböző bankoknál vezetett folyószámláira. A rendkívül kedvezményes diákhitelszámlát biztosító pénzintézetek kiválasztása transzparens módon, a nyilvánosság tájékoztatása mellett zajlott. 

 

Így a 24.hu hazug állításaival szemben a hallgatók nem egy pénzügyi intézménnyel, hanem az új rendszer eredményeképpen az OTP, az Erste, az MBH Bank és a Gránit Bank hálózatában nyithatnak diákhitel számlát. Emellett a Diákhitel Központ, ahogy eddig is, úgy a jövőben is az MFB égisze alatt fog működni, amely megbízható szervezeti hátteret biztosít a diákhitelezés számára.

A diákhitelezés keretében mai napig 500 milliárd forintot meghaladó értékben történt folyósítás több mint félmillió hallgató részére. A Diákhitel Zrt. alapítása óta a Magyar Fejlesztési Bank égisze alatt működik, ebben a jövőben sem lesz változás. Az új működési struktúra célja, hogy az MFB a hallgatói és képzési hitelrendszer működtetésével kapcsolatos, szerződésben rögzített feladatok végzésével járuljon hozzá a diákhitel céljainak megvalósításhoz, növelve a hatékonyságot, ezáltal költségmegtakarítást elérve. Az intézmény szervezeti működésének átalakítása nem érinti a hiteltermékeket, változatlanul ugyanazokkal a feltételekkel igényelhetők a diákhitelek. 

Az új struktúra költséghatékonyabb módon támogatja a hallgatói és képzési hitelrendszer működését, hozzájárulva a tanulmányaikat végzők költségeinek finanszírozásához. Szintén ezzel a céllal vezette be 2023-ban a Diákhitel Központ a kedvezményes számlavezetés biztosítására a diákhitel számlát, melynek megvalósítására nyílt pályázatot hirdetett a pénzintézetek számára. 

A sikerrel lefolytatott pályázat eredményeként egy sok tekintetben ingyenes, és minden elemében rendkívül kedvező feltételű folyószámla biztosítására nyílt lehetőség legalább a hitel többéves folyósítási időszakában. 2023. május 24-ig négy pénzintézettel, az Erste, Gránit, MBH és az OTP Bankkal született megállapodás a rendkívül kedvezményes számlacsomagok biztosítására.

A diákhitelezés rendszere egy világszinten is elismert sikertörténet, mely minden olyan hallgatónak segítséget nyújt, aki anyagi gondjai miatt nem tudja megkezdeni vagy folytatni tanulmányait. 2024-ben is kedvezményes 7,99 százalékos kamattal igényelhető a szabadfelhasználású Diákhitel1, valamint a kamatmentes, önköltségre fordítható Diákhitel2. Ezt a segítséget a magyar állam továbbra is biztosítja mindenkinek, akinek szüksége van rá.

A Diákhitel Központ Zrt. felszólítja a 24.hu-t, hogy az érintett hallgatók érdekében viselkedjen felelősen, ne terjesszen valótlanságokat, és fejezze be az álhírek terjesztését a diákhitelezésről.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Jászai Csaba)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.