Annyi üzemanyagot találtak egy szajoli férfi kertjében, hogy súlyos milliókra bírságolják meg törvényszegés miatt + videó

Több mint hatezer-nyolcszáz liter ismeretlen eredetű ásványolaj-származékot találtak.

Forrás: Facebook2024. 06. 18. 18:30
Illusztráció Fotó: MTVA/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint hatezer-nyolcszáz liter ismeretlen eredetű ásványolaj-származékot találtak a pénzügyőrök egy magánszemély ingatlanán Szajolban – adta hírül kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a közösségi oldalán.

Történt ugyanis, hogy a hivatalnak gyanússá vált az online számla rendszer és egyéb adatok összevetése alapján egy adózó, majd a kockázatelemzés után kérték a bevetési igazgatóság járőreinek közreműködését egy telep ellenőrzéséhez Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében.

A pénzügyőrök úgy jutottak be a telephelyre, hogy egy tartálykamiont követtek, majd lezárt konténerekben, kocsik rakodóterében és különféle tárolóedényekben összesen 6847 liter ismeretlen eredetű üzemanyagot találtak. A tartályok és kannák mellől benzin áttöltésére használható szivattyúk és több, egy köbméteres tartály is előkerült, amelyek az iratok szerint szintén a telephely tulajdonosáé voltak.

A pénzügyőrök az ásványolajtermékeket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekményének alapos gyanúja miatt indítottak eljárást. A tulajdonos akár ötmillió forint bírságra is számíthat.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.