Oroszországban terjeszkedik az amerikai olajmulti

„Az egyenlőbbek az egyenlők között teljesen hiteltelenné teszik a Nyugat szankciós politikáját.”

2024. 08. 29. 5:20
Illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kicsit olyan, mintha néhány amerikai cég nem értesült volna arról, hogy Joe Biden elnök két éve „teljes” embargót hirdetett Oroszországgal szemben – mondta közösségi oldalára feltöltött videós bejegyzésében Hortay Olivér. A Századvég klíma- és energiapolitikai üzletágának vezetője jelezte: Egész szépen fejlődik például a világ legnagyobb olajkitermelési szolgáltatójának, a texasi SLB-nek az orosz üzletága.

– Az egység az elmúlt egy évben új védjegyeket regisztrált, több tíz millió dollár értékben szállított berendezéseket az orosz piacra – igaz. ezek oroszlánrészét már nem közvetlenül Amerikából, hanem Kínából és Indiából. Ezen felül 19 karrierexpót tartott és több mint ezer új álláshirdetést adott fel a legkülönbözőbb munkákra – ismertette a szakértő. Hozzátette: ha valakit esetleg érdekelne, jelenleg is van 160 nyitott pozíciójuk Oroszországban.

Az amerikai külügyminisztérium képviselője szerint az SLB eddig nem sértett szankciót, és a társaság számára világos, hogy hol vannak a korlátok.

– Ha ez igaz, jó lenne, ha valaki tényleg lefektetné, hogy pontosan hol vannak ezek a határok. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem a büntetőintézkedések megkerülésének módja, sokkal inkább azok alanya számít – hangsúlyozta Hortay Olivér.

Az üzletágvezető végül megjegyezte: márpedig az egyenlőbbek az egyenlők között teljesen hiteltelenné teszik a Nyugat szankciós politikáját.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.