Újranyitott a Nyugati téri Meki

Kétmilliárd forint felújítási költséggel újranyitott a több mint 200 embert foglalkoztató és többször a világ legszebb egységének választott Nyugati téri McDonald's. A társaságnak jelenleg 113 étterme működik, két újabb egység építése pedig jelenleg is zajlik.

2024. 08. 15. 12:55
Fotó: kepszerk.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nyugati téri étterem felújításával és tegnapi megnyitójával fejeződött be a 2019 óta tartó étteremmodernizációs folyamat a magyarországi McDonald's gyorsétterem hálózatnál. 

Meki: ma délután megtelik vendégekkel (Fotó: kepszerk.hu)

A 113 étteremmel működő, egy ideje magyar kézben levő hazai hálózat gyöngyszeme nyitott újra, amely nem mellesleg legalább olyan ikonikus egység, mint a Régiposta utcai, hiszen ez volt a második budapesti egység (ekkor még Prágában a Vencel téren meg sem nyitott az első), és nem mellesleg többször a világ legszebb Mekijének választották. 

Többek között ennek az étteremnek a sikere is hozzájárult az márka magyarországi gyors elterjedéséhez.

Az egység felújítására kétmilliárd forintot költött a vállalat, a nulláról újraépítette a konyhát és a vendég tereket. Az étterem enteriőrje egy ausztrál dizájn stúdió, a Landini tervei alapján készült, amelyeket Sass Géza magyar belsőépítész tervező adaptált az épület adottságaihoz, a kivitelezési munkálatokat pedig a Market Építő Zrt. végezte.

Az étterem egyben a legnagyobb hazai Meki, több mint 200 munkavállalónak ad lehetőséget. Az étterem kapacitása valamivel kevesebb, mint 150 vendég, alapterülete ezer négyzetméter. Csak a bejárati szintet és galériát tartották meg, az alsóbb szinteken kapott helyet a nagy konyha, illetve egyel lejjebb a gazdasági helyiségek és egy oktató terem. 

A kiszolgálást pedig alulról egy futószalagon keresztül oldják meg, amely meglehetősen ritka a hazai gyorséttermekben. 

„A Nyugati étterem mindig is rendszerünk egyik legimpozánsabb étterme volt. Azt hiszem, étteremátalakítási programunk jelentőségéhez méltó, hogy az évekkel ezelőtt meghirdetett projekt utolsó állomása ez az ikonikus épület lett, megkoronázva ezzel a teljes folyamatot” – mondta Égi Zsolt, a magyarországi McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója. Lapunk kérdésére válaszolva hozzátette: a belföldi értékesítés nettó árbevétele tavaly 91 milliárd forint volt, ami 23,7 százalék növekedést jelentett 2022-höz képest, az üzemi eredmény pedig 6,2 milliárd forintot tett ki, amely 17,7 százalékkal volt magasabb, mint a korábbi évben. Az idei évről konkrét számadatokat még nem tudunk megosztani, de azt elmondhatom, hogy az üzleti stratégiánk nem változott, és pozitív várakozásaink vannak 2024-re is. További két étterem építése jelenleg is folyik (Hatvan, Mátészalka), és folyamatosan keressük a további helyszíneket – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: kepszerk.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.