Nem engedték fel a zsidó utasokat a repülőre, súlyos büntetést kapott a Lufthansa

Az Egyesült Államok négymillió dolláros bírsággal sújtja a Lufthansa német légitársaságot, amiért zsidó utasokat diszkriminált 2022 májusában a New Yorkból Frankfurt érintésével Budapestre tartó egyik járatán – közölte kedden az amerikai közlekedési minisztérium.

Forrás: MTI2024. 10. 15. 18:21
A Lufthansa is törölte izraeli járatait
illusztráció (Forrás: Pixabay)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 128 zsidó utast, akik csaknem kivétel nélkül ortodox zsidók öltözetét viselték, nem engedtek fel Frankfurtban a csatlakozó budapesti járatra egyesek állítólagos helytelen viselkedésére hivatkozva.

Annak ellenére, hogy az érintettek közül sokan nem is ismerték egymást és nem is együtt utaztak, az amerikai tárca által meghallgatott utasok azt állították, hogy a Lufthansa úgy kezelte őket, mintha egy csoport lennének, és így nem engedték fel őket a járatra az állítólag helytelenül viselkedő kevesek miatt.

A keddi tájékoztatás szerint az amerikai közlekedési minisztérium kétmillió dollár bírsággal sújtja a német légitársaságot, továbbá ráterheli azt a kétmillió dollárt, amelyet a tárca kártérítésként fizetett ki az érintetteknek.

A német légitársaság tagadta, hogy alkalmazottai hátrányosan megkülönböztettek volna utasokat, de beleegyezett a bírság megfizetésébe, hogy elkerüljön egy lehetséges peres eljárást, amivel az amerikai tárca fenyegetett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.