Belföldi nyaralójáratokat indít Európa-szerte a Wizz Air

A légitársaságok úgy igyekeznek megmenteni a nyári szezont a turistáknak és persze a saját maguknak, hogy országhatárokon belüli utazást kínálnak. A Wizz Air most elsőként indít belföldi járatot az Egyesült Királyságon belül, igaz, hogy Olaszországban már korábban megkezdte a városok közötti fuvarozást. Fontos tudni, hogy ezek a járatok PCR-teszt és oltási igazolvány nélkül használhatók.

2021. 06. 12. 10:48
null
A magyar hátterű Wizz Air légitársaság első Airbus A321neo típusú gépe a Liszt Ferenc repülőtéren 2019. március 7-én. Elmélet-gyakorlat ég és föld. Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lendületes terjeszkedését követően a magenta festésű magyar légitársaság brit leányvállatata, a Wizz Air UK elindítja első belföldi járatát az Egyesült Királyságban.

A fuvarozó nyáron új útvonalakat indít bázisairól Jersey-be

– tette közzé a Simple Flying. Tavaly év végén jelentette be a cég, hogy bázist nyit a walesi Cardiff repülőterén. Ez már a negyedik Wizz-bázis az Egyesült Királyságban, Gatwick, Luton és Doncaster Sheffield mellett. A belföldi járatok célja a La Manche-csatornában fekvő Jersey szigete.

A magyar hátterű Wizz Air légitársaság első Airbus A321neo típusú gépe.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A helyszín több szempontból érdekes. Egyfelől

lehetőséget biztosít a briteknek, hogy repülővel utazhassanak egy tengerparti nyaralóhelyre, ami nemcsak természeti szépségeket, történelmi emlékeket rejt, de azt is biztosítja, hogy az utasoknak nem kell koronavírusteszttel rendelkezniük, illetve nem fenyegeti őket, hogy karanténba kell vonulniuk.

Ez a veszély ebben az esetben azért nem áll fenn, mivel a sziget az Egyesült Királysággal, Írországgal és a Man-szigettel közös utazási övezet részét képezi – érthető, hogy a légitársaságok a kontinensen fennálló korlátozások közepette szívesen terveznek járatokat Jersey-be.

Owain Jones, a Wizz Air UK ügyvezető igazgatója a portálnak arról beszélt, a cég csapata azért dolgozik, hogy 2021 nyári szezonja ne maradjon el. Tudják, hogy ügyfeleik

el akarnak menekülni a zsúfolt nagyvárosokból egy kis napsütésre és pihenésre. Jersey-ben mindez megtalálható, emellett érdekes történelmi öröksége van. A második világháború idején föld alatti kórházat üzemeltettek itt.

Nemcsak Nagy-Britanniában használja ki az ellenfelek pandémia miatt megingott pozícióját a magyar gyökerű diszkont-légitársaság: a közelmúltban a fuvarozó bejelentette ötödik bázisának megnyitását Olaszországban – tette közzé az AirlineGeeks.com.

A Wizz négy új Airbus A321neo repülőgépet vet be, amelyek a Róma – Fiumicino nemzetközi repülőtéren állomásoznak, és 32 új útvonallal bővítik ki a Wizz Air által eddig üzemeltetett 25 útvonalat.

Ez a terjeszkedés az olasz piacon csak egy sok közül, amely bizonyítja, hogy a versenytársak igyekeznek kihasználni az Alitalia nemzeti légitársaság bizonytalan pénzügyi helyzetét. Mint lapunk is beszámolt róla, az olasz kormány úgy döntött, hogy ismét újjászervezi a fuvarozót, miután több mint három évig sikertelenül próbált vevőt találni a cégre. Ekkor azonban váratlan fordulat következett be: az Európai Bizottság megakasztotta az új Alitalia, vagyis az állami tulajdonban lévő Italia Trasporto Aereo (ITA) beindítási tervét. A Covid–19-járvány erősen sújtotta az Alitaliát. A márciusi és áprilisi fizetéseket későn fizették ki, és nem minden alkalmazott kapta meg az amúgy is csökkentett béreket. Mindez arra késztette az összes versenytársat, köztük a Wizz Airt, a Ryanairt, az easyJetet és a Voloteát, hogy az Alitalia gyengeségének kihasználása érdekében rálépjenek a gázra. Ez azzal jár, hogy

a versenytársak több ezer többletkapacitással valósággal elárasztják az olasz piacot a következő nyári szezonban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.