Fontos gazdaérdek az EP-választási részvétel

Ma olyan kormánya van az országnak, amelyet a gazdák teljesen a sajátjuknak érezhetnek, ami nem mindig volt így, voltak ugyanis olyan idők, amikor a túlélésért kellett küzdeniük a gazdáknak.

Magyar Nemzet
2019. 05. 24. 15:36
null
A kiállítás a legkorszerűbb technológiát sorakoztatta fel Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– El akarja venni a gazdák pénzének egy részét Brüsszel, hogy a migránsok támogatására fordítsa, ezért arra kérjük a gazdákat, ennek megakadályozása érdekében a Fidesz–KDNP jelöltjeit támogassák a vasárnapi európai parlamenti választáson, mivel ők képesek megállítani a bevándorlást és megvédeni a magyar érdekeket – emelte ki tegnap Orbán Viktor a III. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow megnyitóján.

A miniszterelnök a távirati iroda tudósítása szerint azt hangsúlyozta: nem olyan emberekre van szükség, akik Brüsszelt képviselik Magyarországon, hanem olyanokra, akik Magyarország érdekeit képviselik Brüsszelben. Az EP-választás tétjének nevezte, hogy sikerül-e a bevándorlást támogató európai vezetők helyébe bevándorlásellenes vezetőket választani. Ha nem sikerül, Brüsszelből központi parancsra szervezik a jövőben a migrációt. A miniszterelnök felidézte: Brüsszelben újra és újra készülnek tervek arra, hogy Európát kevert népességű kontinenssé tegyék.

Az uniós bíróság ítéletében jogsértőnek találta a magyar földtörvényt. Ezzel kapcsolatban a kormányfő arra kéri a gazdákat, hogy folyamatosan figyeljék a kamara híradásait arról, milyen kísérletek vannak arra vonatkozóan, hogy külföldiek magyar termőföldhöz juthassanak. A kormány csak olyan szabályozást támogat, amely nem teszi lehetővé a magyar termőföld jogi státusának megváltoztatását. A miniszterelnök kemény tárgyalásokra számít mind Brüsszelben, mind Magyarországon az agrárerőforrások elosztásáról a kis-, a közepes és a nagyvállalatok között. Álláspontja szerint nem szabad úgy szétosztani a forrásokat, hogy ne maradjon elég lehetőség a kicsi és a közepes agrárszereplőknek, rájuk kell helyezni a támogatások súlypontját.

A kiállítás a legkorszerűbb technológiát sorakoztatta fel
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Orbán Viktor köszönetet mondott a gazdatársadalomnak, amiért az elmúlt években folyamatosan, kiszámíthatóan és nagy erővel támogatták a polgári kormányt, és a nehéz pillanatokban is ott álltak mögötte. Hozzátette: ma olyan kormánya van az országnak, amelyet a gazdák teljesen a sajátjuknak érezhetnek, ami nem mindig volt így, voltak ugyanis olyan idők, amikor a túlélésért kellett küzdeniük a gazdáknak, és azért kellett harcolniuk, hogy ne húzzák ki a földet a lábuk alól.

Jakab István, a Magosz elnöke beszédében azt hangsúlyozta: a mezőfalvai szántóföldi napokon a világ legkorszerűbb technológiája és a tettre kész gazdatársadalom sorakozik fel. A rendezvény azt is üzeni, hogy a klímaváltozásra érdemi választ kell adni ­például korszerű vízgazdálkodással. Hozzátette: a vasárnapi szavazáson múlik a jövőnk, ezért mindenkinek részt kell vennie az EP-választásokon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.