Huszonhárman versengenek az Év balatoni háza címért

Lakóépület, középület, de borospince tulajdonosa is pályázott az egyre nagyobb érdeklődéssel kísért megméretésre.

2021. 01. 14. 20:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan megkezdődik a pályaművek elő bírálata az Év balatoni háza 2020. évi építészeti pályázatra, miután a múlt év végével lejárt a pályázatok beadási határideje – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Balatoni Szövetség titkársága. A tóparti önkormányzatokat összefogó szövetség és a Nők a Balatonért Egyesület kezdeményezésére indított, minden évben nagy érdeklődéssel kísért pályázatra

ezúttal tizenegy lakóépület, nyolc középület és négy üdülő-, illetve gazdasági épület (például borospince) tulajdonosa küldte be ingatlanja fotóit.

A bírálat második körében, előreláthatóan január végén lesz a pályázó ingatlanok helyszíni szemléje.

A Balaton körbeutazása és a pályaművek helyszínen történő megtekintése ezúttal is a pályázatot meghirdető két szervezet képviselőjének, Somogy, Veszprém és Zala megyék főépítészének, valamint a Magyar Építőművészeti Kamara szakembereinek feladata lesz. A pályázat eredményhirdetése március közepén várható, de hogy a várva várt eseményre az érintettek ráhangolódhassanak, a 2019-es pályázat épületfotóiból kiállítás nyílt a balatonfüredi vasútállomás várótermében. A látványos fényképeket február végéig tekinthetik meg az érdeklődők.

Mint arról beszámoltunk, az Év balatoni háza 2019. évi győztesei a tihanyi civilek háza, a félszigeti település kikötői épülete, a dörgicsei Trombitás ház, a mindszentkállai borház, a badacsonyi Hableány étterem és a balatonfüredi uszoda voltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.