Keresés
Magyar Nemzet
2020. szeptember 29., kedd, Mihály napja
HÍR TV – SAJTÓKLUBAz időközi választások tanulsága 2022-re
Gazdaság
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/megfordult-a-trend-tiz-vendegbol-kilenc-magyar-hevizen-8489559/

Megfordult a trend: tíz vendégből kilenc magyar Hévízen

Minden eddiginél többen fizetnek SZÉP-kártyával a magánszállásokért
Tíz éve a Hévízre látogatók kevesebb mint egyharmada volt belföldi turista, a múlt évben nagyjából 60-40 százalékos volt a fürdőváros külföldi és magyar vendégeinek aránya, a koronavírus-járvány viszont drasztikus változást hozott az ötezer lakosú gyógyüdülőhely vendégforgalmában.

Tíz vendégből kilenc belföldről érkezik Hévízre: a helyi televízió hírül adta, hogy idén nyáron már a hazai vendégkör dominál a fürdővárosban, amit több szálloda forgalma is alátámaszt a nemzetközi hírű fürdővárosban.

Fotó: MTI

A külföldiek csökkenő aránya egyébként azért nem kedvező, mert ők a magyarokhoz képest jellemzőek hosszabb időt töltenek el Hévízen, és általában többet is költenek. A statisztikák szerint honfitársaink általában négy-öt napig élvezik a fürdőváros vendégszeretetét.

– A telt házzal működő panziók, vendégházak, apartmanlakások foglaltsága is ugyanezt az arányt mutatja, de azért a magyar vendégek mellett elvétve akadnak osztrákok, csehek is. Azt azonban privát szállásadói körben is számításba kell venni, hogy a korábbinál több magyar vendég nem pótolja az otthon maradt külföldieket – mondta a Magyar Nemzetnek a Hévízi Szobakiadók Szövetségének elnöke. Jó hír viszont, hogy a magánszállásokon is egyre többen fizetnek SZÉP-kártyával.

Jelentős állami segítséggel tovább javulhatnak a szolgáltatások
Fotó: MTI

Lajkó Ferenc emlékeztetett, hogy a Kisfaludy-szálláshelyfejlesztési pályázatból idén a magán-szálláshelyek megújulására 760 millió forint jutott a fürdővárosban. A támogatások átutalásai már megkezdődtek, de a minőségfejlesztésre nyert pénzek felhasználásához csak a – remélhetően elhúzódó – szezon végén foghatnak hozzá a pályázatnyertesek, noha idén be is kell fejezzék a beruházást.

– Hévízen most mindenki az igényes, barátságos vendéglátásra koncentrál – jegyezte meg a magánszállás-kiadók egyesületének elnöke.

Visszafogott landolás

Előreláthatóan a németországi hangárokban marad a chartergépek többsége, augusztus közepén ugyanis csak Lipcséből és Erfurtból várnak gyógyüdülésre utazókat a sármelléki Hévíz–Balaton Airportra. A magángépek és a sétarepülők forgalma viszont hasonló a múlt évihez – jelezte a Magyar Nemzetnek a Hévíz–Balaton Airport Kft. ügyvezető igazgatója. Benkő Attila kérdésünkre elmondta, gyakran érkeznek gépek Sármellékre a közelben lévő kisebb repterekről is. – Ma már sokan megengedhetik maguknak, hogy életükben legalább egyszer fentről gyönyörködjenek a Balatonban – tette hozzá.

Fotó: MTI

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Támadásban a főpolgármester

Karácsony Gergely Kispestre száműzi a Szent István-szobrot
Abszurd módon éppen a Szent István parkból tiltja ki Szent Istvánt a főváros baloldali vezetése.

Brüsszeli médiavádak

Fogalma sincs a magyar sajtó helyzetéről Věra Jourovának
Varga Judit szerint mindenképpen mennie kell a magyarokat súlyosan megsértő, cseh eurokratának.

Kiemelt

A baloldal sokat látott sofőrjei
V. Ákos Kispesten borított, ám korábban kitálalt Hunvald György és Kulcsár Attila sofőrje is.

Poszt-trauma

Már megint minket oktatnának
Jourová asszony vagy szándékosan hazudik, vagy fogalma sincs a magyar sajtó viszonyokról.

Poszt-trauma

Bakot lőtt az ellenzék: Orbánnak megint igaza lett
Ismét ők húzták a rövidebbet.

Poszt-trauma

Igazságot Magyarországnak!
Az igazságtalanság felszámolását Karácsony pártjánál kellene kezdeni.

Poszt-trauma

A főkutyapárti csak éjjel bátor, a monitor előtt
Gyakorlatilag elismerte, hogy önös politikai érdektől vezérelve hazudott.

Aktuális

A „halott fa” az élet fája
Keresztény szimbólumaink használata ellen zajlik letámadás a haza- és nemzetellenes erők oldaláról.

Fricz Tamás blogja

Az erkölcsi hazaárulás harmadik Momentuma
A nemzeti érdek létezik, de ezt nem értik, vagy nem akarják érteni a Momentum fiataljai. Ez tragikus.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!