Megválik három öreg hajójától a Balatoni Hajózási Zrt.

A cég honlapján olvasható ajánlat szerint a Hunorról és Magorról elnevezett gyorshajóját kínálja eladásra.

2020. 07. 08. 16:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy éve egy szépkorú vízibuszától vált meg a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart), most a cég honlapján olvasható ajánlat szerint a csodaszarvasmonda két emblematikus alakjáról, Hunorról és Magorról elnevezett gyorshajóját kínálja eladásra.

A 2013-ban vízre tett, 25 személy befogadására alkalmas Hunor 2013-tól 2019-ig először Siófok és Balatonfüred, majd Fonyód és Badacsony között fuvarozta a sietős utasokat, testvérhajója az ugyancsak 25 férőhelyes Magor pedig 2014-től 2019-ig Siófok és Füred között röptette a menetrendben szereplő hajók tarifájánál jóval magasabbra srófolt jegyár megfizetését is vállaló utasokat.

A Hunor és a Magor irányára is nettó 32 millió forint, az ugyancsak eladó sorba került, 1958 óta szolgáló 90 személyes Akaliért 20 milliót kérne a hajózási cég. Ez utóbbi vízibusz típusú hajó bizonyítványa a múlt év szeptemberének végén lejárt, és mint megírtuk, a 2020. évi hajózási idényben már Hunort és a Magort se állította forgalomba a többségi állami tulajdonba került részvénytársaság. A három hajó eladási ajánlatát a múlt hét közepén tette közzé a Bahart, és július 22-ét jelölte meg a vételi ajánlat határidejeként. Érdeklődés még nincs a három vízi jármű iránt, de értesülésünk szerint a társaság vezérkara bízik abban, hogy lesz új gazdája a gyorshajóknak, és reményeik szerint a jó öreg Akalinak is.

Mint ahogyan egy éve a Bahart egy ugyancsak idős motorosát a barcsi önkormányzat vásárolta meg. A sétahajó most Jégmadár néven a drávai turizmust erősíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.