Több mint száz ötlet érkezett a Reload Hungary startup versenyére

A magyar innovátorokat segíti a Reload Hungary inkubációs programja.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 07. 06. 10:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc országból 110 startupötlet érkezett a magyar innovátorokat segítő Reload Hungary inkubációs programra, a jelentkezők egyebek közt munkaerő-közvetítéssel, kórházi adminisztráció csökkentésével vagy épp vendéglátóipari megoldásokkal keresnek választ a pandémia jelentette új problémákra – közölte hétfőn a koordinációért felelős Startup Campus a távirati irodával.

A közleményben ismertetik, hogy a jelentkezők közül a HU.B ernyőszervezet kiválasztja a legígéretesebb vállalkozásokat, amelyek a megváltozott körülményekből eredő új, vagy egyéb kihívásokra adnak innovatív választ, a képzés végén akár húszmillió forintos befektetést is kaphatnak. A programba bekerülő csapatok online vállalkozásfejlesztési képzésen vesznek majd részt, hogy fejlesszék startup ötletüket.

A szervezők hangsúlyozzák: a program egyedisége, hogy az online képzés adottságait kihasználva lakóhelytől függetlenül hazai és külföldön élő magyarok egyaránt részt vehetnek. Ennek eredményeként érkeztek pályázatok Magyarországon kívül Romániából, Szlovákiából és Szerbiából, de Spanyolországból, Németországból, Máltáról és Nagy-Britanniából is jelentkeztek. Az inkubációs program sikeresen szólította meg a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt, a startup-alapítók között a legfiatalabbak 17 éves középiskolások, míg a legidősebb hetveéves – írják a közleményben.

A Reload Hungary inkubációs program a Startup Campus, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, a Tungsram, a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Hivatal, az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, az MVM Smart Future Lab, a Valor Hungariae, a Hello Tomorrow Hungary, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, az Eximbank, a Millenáris és a Kézmű együttműködésében valósul meg a HU.B (Hungarian Bridges) ernyőszervezet alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.