Tovább drágulnak az üdülőhelyek ingatlanai

Nem tapasztalható áresés a közvetlen tóparti ingatlanoknál, sőt ezek négyzetméterára emelkedett.

2020. 11. 26. 6:44
null
Keszthely, 2015. november 25. Személygépkocsik sora parkol hétköznap délelőtt a belvárosi Szalasztó utcában a régi lakóépületek előtt. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen emelkedett a téglalakások ára Keszthelyen, a panellakásoknál azonban visszaesés tapasztalható. A balatoni városban eközben egyre kevesebb az eladó ingatlan és az építkezésre, lakásépítésre rendelkezésre álló hely. Hévízen is mélyen a pénztárcába kell nyúlniuk az ingatlanvásárlóknak, a gyógyfürdővárosban 35 millió forintért csak egy tetőtől talpig felújításra szoruló vagy gyakorlatilag lebontásra ítélt családi házat talál a vevő. Az idén leginkább nyaralás céljára vásároltak családi házat vagy apartmant a Hévíz–Kehidakustány–Zalakaros termálháromszöget preferáló hazaiak és külföldiek – állítják a térség helyzetét jól ismerő ingatlanszakértők.

Nem tapasztalható áresés a közvetlen tóparti ingatlanoknál, sőt ezek négyzetméterára egy év alatt öt százalékkal emelkedett.

Az Ingatlannet.hu elemzéséből kiderült: Keszthelyen a családi házak átlagára 320 ezer forint, a panellakásoké 350 ezer forint négyzetméterenként, az új építésű ingatlanoké idén őszre 600-700 ezer forintra nőtt. Hévízen a belvárostól, illetve a sétálóutcától való távolság is jelentősen befolyásolja a lakásárakat. A családi házak négyzetméterára itt 320, a panellakásoké 350 ezer forint.

– A nagyon keresett, kis méretű, új apartmanok ára a harmincmillió forintot is eléri Hévízen – tudtuk meg Lajkó Ferenctől. A Hévízi Szobakiadók Egyesületének elnöke lapunknak azt mondta, hogy egy átlagos állapotú 10-11 szobás panzióhoz 400-500 millió forintért juthat hozzá egy, a szálláshelykiadásból jó üzletet remélő vállalkozó. Az igencsak vendéghiányos fürdőváros magánszállás-kiadóinak tavasz óta a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési program költségvetéséből kapott pályázati pénz felhasználása ad munkát. A ­hévíziek által elnyert összesen 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból és a helyi önkormányzat 16 millió forint szálláshelyminőség-fejlesztésre adott juttatásából a jövő évi szezonkezdésre több száz vendégház, panzió, apartman újul meg. Szakemberek szerint hamarosan ez és a családi otthonteremtési kedvezmény is befolyásolja majd a nyugat-balatoni kisrégió két városában az ingatlanárakat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.