Újabb strandok kapnak fejlesztési támogatást

Az idei támogatottak között 64 balatoni strand szerepel, a többi a Dunakanyarban, a Tiszánál, a Tisza-tónál, illetve a Velencei-tónál található.

2020. 02. 29. 16:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatással országszerte 86 strand újul meg az idén folytatódó strandfejlesztési programban – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. ­Könnyid László elmondta, az idei támogatottak között 64 balatoni strand szerepel, a többi a Dunakanyarban, a Tiszánál, a Tisza-tónál, illetve a Velencei-tónál található.

A 2017-ben indult fejlesztési program célja, hogy 2030-ra az ország valamennyi strandja megújuljon és euró­pai színvonalúvá váljon. Az MTI felidézte, hogy az első ütemben, 2018-ban több mint 30 balatoni település 55 strandján újultak meg a vizesblokkok, a parti sétányok, emellett játszóterek épültek közel kétmilliárd forintból. Tavaly országszerte 43 szabadstrand, közülük 30 balatoni jutott több mint 4,4 milliárd forintnyi fejlesztési támogatáshoz. A nyári szezonra elkészülő strandfejlesztésről Könnyid László elmondta, hogy a 2,9 milliárd forintnyi forrás az idei költségvetési törvényben a turisztikai fejlesztési célelőirányzat soron áll rendelkezésre. Az önkormányzatok számára nyújtott támogatások fókuszában az alap-infrastruktúra fejlesztései állnak. Elsősorban a régi vizesblokkokat kell megújítani a strandokon, illetve baba-mama szobákat létesítenek, és a 70-es, 80-as évekbeli lépcsőket is kicserélik. Egységes arculatot kapnak majd a strandok, a kültéri öltözőkabinok is megújulnak. A következő ütem a zöldfelületek növelése lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.