Újra nyitva a Balaton a hétvégére – szigorú szabályok mellett

Megnyitották az eddig elszigetelt partközeli területeket, és a fizetős fürdőkben is tehetünk egy sétát.

2020. 05. 08. 14:35
null
Balatonfüred, 2018. június 8. Nyugdíjasok pihennek a Tagore sétány padjain a Balaton partján. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felkészültek a balatoni önkormányzatok a strandidővel közeledő hét végére: megnyitották az eddig elszigetelt partközeli területeket, és több helyütt már a fizetős fürdőkben is tehetünk egy sétát, ingyen. Újranyitott a húsvét óta zárva tartott partszakasz Keszthelyen, ahol a strandok, szabadtéri sportpályák, játszóterek továbbra sem látogathatók. Eközben Balatonfüred partközeli útjain megszüntették a forgalomkorlátozást, a már korábban is sétányként használt Kisfaludy-strand mellett a hét végétől az Esterházy strand is várja a napfürdőzőket.

Fotó: Jászai Csaba / MTI

Péntek délután a három kilométer hosszú, és a fővároshoz legközelebb eső, szebb időkben fesztiválhelyszínként szolgáló zamárdi szabad strandra is megérkeztek az első vendégek. Csákovics Gyula, az üdülőváros polgármestere a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott: szívesen látják a „lakásfogságból menekülő családokat”, attól azonban tartanak, hogy lesznek olyan autós családok, akiknek nem jut majd hely a strand melletti ingyenes parkolóban.

Siófokon is már kiülhetnek a vendégek a kedvelt vendéglők, bisztrók, kávézók teraszára, és a város 17 kilométer hosszú partszakaszának nagy részén is lehetőség lesz sétálgatásra. Szombaton és vasárnap a déli órákban a 27-28 Celsius-fokot is meghaladhatja a levegő hőmérséklete, a víz hőfoka azonban nemigen lesz magasabb 18-19 foknál. – Napfürdőzésre, bőrlégzésre alkalmas lesz az idő, de számítani kell erős, és a testünkön kellemetlen nyomot hagyó UV-sugárzásra is – figyelmeztet Horváth Ákos meteorológus, a Siófoki Viharjelző Obszervatórium vezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.