Újra toboroz az adóhivatal

Több tucat álláshirdetésre vár jelentkezőket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a szervezet végrehajtói, revizori pozíciókba is felvenne embereket, de informatikusokat és jogászokat is keres, ahogy fináncnak is jelentkezhetnek az arra alkalmasak. Az egyenruhás állomány feltöltése olyannyira fontos, hogy a hatóság pénzügyőrök toborzásába kezdett, de az érdeklődők jó, ha tudják, hogy a fizikai rátermettség mellett sikeresen kell venni a pszichológiai felmérést is, továbbá a korrupciós hajlamot is vizsgálják.

Jakubász Tamás
2019. 11. 12. 7:32
null
Ellenőrzés. Egyenruhás állományát is bővítené a NAV Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó pár állásajánlat közül választhat, aki azt tervezi, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) helyezkedik el. Internetes oldalán a hatóság megannyi adóügyi pozíciót kínál: az arra alkalmasak elszegődhetnek például revizornak, végrehajtónak vagy ügyfélszolgálati referensnek, de jogászokat is keres a szervezet. Ezeket a pályázatokat a fővárosi igazgatóságok hirdették meg. Ezek mellett informatikai szakemberek jelentkezését is várja a hivatal, ami nem is csoda: a NAV az utóbbi években számos fejlesztést hajtott végre, az adócsalók, a feketegazdaság szereplői elleni fellépés legfontosabb eszközeinek ma már az informatikai rendszerek számítanak.

Vidéki állások is elérhetők, a Budapesttől távolabbi helyeken ugyanakkor – a jelenlegi hirdetések szerint – leginkább pénzügyőrökre van szükség. Pillanatnyilag például Beregsurányban, Tiszabecsen, Záhonyban, Tompán, Hercegszántón és Röszkén vannak szabad vámügyintézői posztok, de a Liszt Ferenc-repülőtéren működő NAV-kirendeltségen is akad megpályázható állás, ahogy például pénzügyőrjárőrnek is beállhatnak az arra alkalmasak.

Ellenőrzés. Egyenruhás állományát is bővítené a NAV
Fotó: Kurucz Árpád

Az egyenruhás állomány létszámának növelése a jelek szerint lényeges kérdés, olyannyira, hogy a cél eléréséért egyenesen toborzást hirdetett a hatóság, a munkát keresők érdeklődésének felkeltéséért pedig külön honlapot is kialakított a szervezet. Innen sok más mellett kiderül, hogy a NAV milyen kiegészítő juttatásokat kínál, de felsorolják azt is, melyek az alapvető feltételek. Előbbiek között utazási kedvezmény, lakhatási és üdülési támogatás szerepel, valamint kafetéria és például kedvezményes koncertre, színházba járási lehetőség. Az elvárások között a fizikai-egészségügyi alkalmasságon és az érettségin túl a kifogástalan életvitelt és a pszichikai alkalmasságot is feltüntették.

Mindehhez érdemes felidézni a NAV vezetőjének nyári nyilatkozatát: Sors László júniusban a Magyar Nemzetnek – a korrup­ciós ügyeket firtató kérdésünkre – arról beszélt, hogy a felvételnél külön pszichológiai teszttel mérik fel a jelentkezők korrupciós hajlamát, hajlandóságát. Az államtitkár akkor rögzítette: az adóhatóságnál továbbra is zéró tolerancia van érvényben a korrupcióval szemben, a visszaéléseket nem tűrik el. Ezek megakadályozásáért – egyebek mellett – átalakították a belső ellenőrzési rendszert és együttműködnek külső bűnüldöző szervezetekkel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.