Villamosmérnökképzés indul Kaposváron

2020. 01. 20. 21:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat somogyi cég, köztük a Kaposvári Villamossági Gyár, a Videoton Elektro-Plast kaposvári gyára, továbbá a marcali Ziehl-Abegg Kft. is folyamatosan keres villamosmérnököket, és a megye több mezőgazdasági vállalkozásának is szüksége a van a precíziós gépek kezelésére alkalmas szakemberekre, de műszaki szakembereket eddig nem képeztek a Kaposvári Egyetemen. Most viszont reménykedhetünk a szakemberhiány megszűnésében, az Óbudai Egyetem ugyanis szeptemberben kihelyezett, nappali szakos, villamosmérnöki alapképzést indít a somogyi megyeszékhelyen – tudtuk meg a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől.

Varga József lapunknak elmondta: biztos benne, hogy több somogyi cél igyekszik majd ösztöndíjjal magához kötni a villamosmérnökszakos hallgatókat, mert elsősorban ez lehet a garancia arra, hogy a diploma megszerzése után a képzésüket támogató gyárban maradjanak, és ott találják meg számításaikat. A hároméves alapképzés első évében jó részt a természet- és a közgazdaság-tudományok körébe tartozó tárgyakat tanulnak a mérnökjelöltek, lesznek távoktatási, online blokkjai is a képzésnek – tájékoztatta munkatársunkat az Óbudai Egyetem oktatási rektorhelyettese. Sebauer Mártától megtudtuk, mivel Kaposváron adottak a gyakorlati képzés feltételei, hosszabb távon a duális villamosmérnök-képzéssel is számolhat az óbudai és a kaposvári felsőoktatási intézmény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.