Csökkenteni akarják a cukorfogyasztást Kínában

Csökkenteni akarják a cukorfogyasztást Kínában a lakosság fogainak védelmében – jelentette be a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság.

Forrás: MTI2019. 02. 17. 19:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2019 és 2025 közötti időszakra kidolgozott akcióterv szerint az óvodákban, az általános és középiskolákban korlátozzák a magas cukortartalmú üdítők és ennivalók értékesítését. Az élelmiszergyárakat pedig csökkentett cukortartalmú vagy cukormentes termékek készítésére ösztönzik, valamint arra is, hogy segítsenek a fogyasztók felvilágosításában és az élelmiszerek cukortartalmának megismertetésében.

Az akcióterv célja, hogy csökkentsék a fogszuvasodás mértékét: míg 2016-ban a 12 évesek körében a fogszuvasodás eseteinek előfordulása 34,5 százalék volt, 2025-re ezt az arányt 30 százalék alá szeretnék leszorítani. Azt is szeretnék elérni, hogy az időseknek több foguk maradjon meg: míg 2016-ban a 65 és 74 év közöttieknek átlagosan már csak 22,5 saját foguk volt, addig 2025-re a tervek szerint ez 24-re emelkedne.

A szájüreg állapotának javítása, betegségeinek megelőzése érdekében nagyobb figyelmet fordítanak a kontrollvizsgálatokra, a közterületeken való dohányzási tilalom betartására, és a felvilágosításra is, egyebek mellett a bételpálma magjának egészségkárosító hatásáról, a bételdió rágása ugyanis a szájrák kialakulásának vezető okai között szerepel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.