Gyapay Gábor: Az antiszemitizmus minden természetes érzéssel bíró embert felháborít

Ismét utcára vonultak a franciák. Ezúttal nem a sárgamellényesek tüntettek, hanem az országon belül fokozódó, zsidóellenes incidensek miatt demonstráltak. Gyapay Gábor, egyetemi tanár az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy fogalmazott: az elmúlt év során erősen megnövekedett az antiszemita atrocitások száma Franciaországban.

Forrás: ECHO TV2019. 02. 21. 16:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyapay Gábor kifejtette, bizonyos idő után elhatározták az emberek, hogy ebből elég és valamilyen módon ezt ki kell mutatni.

Ez volt a hátterében a Republique téren való összegyűlésnek.

Tóth Kriszta azon kérdésére, milyen ügyek vitték az utcára az embereket, a zsidó temető sírgyalázásán kívül, Gyapay Gábor elmondta: egy francia filozófus lakása előtt tüntettek a múlt hétvégén, emellett Simone Veil, volt egészségügy miniszter arcképét is meggyalázták horogkereszttel.

Ezek olyan dolgok, amelyek minden természetes érzéssel bíró embert felháborítanak – emelte ki.

Gyapay Gábor hozzátette: a felsorolt esetek ügyében nyomozás indult, de sajnos nem lehet tudni, hogy kik állnak az atrocitások mögött.

A jelenlegi kormány teljes vállszélességgel ezen incidensek ellen van és megtesznek mindent, hogy a tetteseket megtalálják.

Hivatalos adatok szerint tavaly 74 százalékkal növekedett az antiszemita jellegű incidensek száma Franciaországban.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.