Nem elégedett Berlinnel Washington

2019. 02. 11. 8:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét bírálta Németországot Donald Trump amerikai elnök szókimondó berlini nagykövete. Richard Grenell a Welt am Sonntagnak adott interjúban kritizálta Angela Merkel kormányát, amiért 2024-ig a kívánt 2 helyett csak 1,5 százalékra emeli a GDP-arányos védelmi költségvetését. „Nem az amerikaiak mércéjének kell megfelelni, hanem a NATO-n belüli kötelezettségvállalásoknak, amelyekhez Berlin az egyetértését adta. Az USA emlékeztetni szeretné nagyszerű német szövetségesét, hogy nem most kell gyengíteni a NATO-t” – hangsúlyozta a diplomata.

Grenell szerint téves az a felfogás, hogy Trump elnökségének kezdete óta a transzatlanti kapcsolatok válságba kerültek. Mint mondta, éppen a problémák felismerésével és kijavításával kívánják elmélyíteni a viszonyt. „Azt akarjuk, hogy Európa erős legyen, amikor mellettünk áll. Egységes Európát akarunk, de olyat, amelyik gyorsan tud döntéseket hozni. Németország kulcsország e tekintetben” – nyilatkozta Richard Grenell.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.