Gyilkosságról készült felvétel megosztása miatt emeltek vádat 14 ember ellen

Dániában vádat emeltek 14 ember ellen, akik a világhálón megosztottak egy videofelvételt dán Louisa Vesterager Jespersen Marokkóban történt meggyilkolásáról – közölte csütörtökön az ottani rendőrség.

Forrás: MTI2019. 03. 07. 20:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azzal vádolják őket, hogy megsértették a büntetőtörvénykönyvet azáltal, hogy megosztották a videofelvételt a közösségi médiában – mondta Michael Kjeldgaard, a nyomozást folytató Kelet-Jylland-i rendőrség felügyelője.

A 24 éves dán Louisa Vesterager Jespersen és a 28 éves norvég Maren Ueland holttestét december 17-én Marokkó középső részén, a túrázás szerelmeseinek körében népszerű Atlasz-hegységben találták meg. A jelek arra utalnak, hogy gyilkosaik elvágták a torkukat, értesülések szerint egyiküket le is fejezték.

A marokkói ügyészség decemberben vádat emelt az ellen a 15 ember ellen, akiknek gyaníthatóan közük volt a gyilkossághoz, egyebek között bűnszervezet alapítása terrorcselekmény elkövetésének és előkészítésének céljával valamint megfontolt szándékból elkövetett emberölés pontjában.

A norvég rendőrség közlése szerint nem emelt vádat a videofelvétel terjesztése miatt, de továbbra is erőfeszítéseket tesz, hogy korlátozza azt a különböző honlapokkal és internetszolgáltatókkal együttműködve.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.