Alapjogokért Központ: Magyarország támogatja a balkáni országok EU-tagságát

Magyarország és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke is egyértelműen elkötelezett amellett, hogy további lépéseket tegyen a keleti és balkáni bővítés irányába – mondta az Alapjogokért Központ vezető elemzője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 09. 13. 10:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pócza István hozzátette: Ursula von der Leyen jól felmérte, ha nem tesz annak érdekében, hogy az unió közel hozza magához a keleti és a balkáni országokat, akkor azok más, nem uniós országokhoz fognak húzni. Ha pedig ez megtörténik, az biztonsági, politikai és gazdasági kihívásokat is jelenthet az EU-nak – hangsúlyozta.

Emlékeztetett: Ursula von der Leyennek a V4-ek voltak a „leghangosabb” támogatói. Az uniós csúcspozíciók szétosztásából pedig látszik, hogy az európai parlamenti választások után megnőtt a V4-ek szerepe az unióban, hiszen Szlovákia és Csehország egy-egy alelnöki jelölést kapott, Lengyelország pedig a mezőgazdasági, Magyarország pedig a bővítési és szomszédságpolitikáért felelős biztosjelölti posztot kapta meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.