időjárás 2°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Trump védelmi szerződést kötne Netanjahuval

Magyar Nemzet
2019.09.16. 08:48

Donald Trump egy kölcsönös védelmi szerződés lehetőségéről egyeztetett telefonon Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel – közölte az amerikai elnök a hét végén. A lépés a Reuters hírügynökség szerint erősítheti Netanjahu újraválasztási esélyeit a holnapi, izraeli előre hozott választásokon. Az amerikai elnök hozzátette, nagy várakozásokat fűz ahhoz, hogy még e hónapban folytathassák a vonatkozó egyeztetéseket. Trump üzenetének időzítése arra utal, hogy szoros kapcsolatuk felmutatásával is alá akarja dúcolni Netanjahunak a hatalmon maradásra tett erőfeszítéseit.

Az izraeli közvélemény-kutatások szoros versenyt jósolnak a kormányfő vezette Likud, illetve a Beni Ganc volt vezérkari főnök által irányított, Kék-fehér elnevezésű centrista tömörülés között. Netanjahunak előzőleg öt hónapnyi erőfeszítést követően sem sikerült új kormányt állítania. A miniszterelnök esélyeit rontja, hogy Ganc a Netanjahu ellen korrupció vádjával zajló eljárásokra hegyezte ki kampányát.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.