Kerge marhák

Hollandia megállt.

Nagy Árpád
2019. 10. 03. 9:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollandiában talán minden idők egyik legnagyobb forgalmi dugóját okozták traktoraikkal a mezőgazdászok. Amiatt demonstráltak, mert a környezetvédők és zöldek lobbija csökkenteni szeretné az ország marhaállományát annak káros gázkibocsátása miatt.

Egyes hírek szerint a „javasolt” csökkentés elérheti az 50 százalékot is.

A kerge ötlet kiagyalói szerint nincs miért aggódni, hiszen a gazdákat kártalanítják majd, amiből viszont az állattenyésztők nem kérnek, szeretnék megőrizni életformájukat és gyermekeik jövőjét féltik.

Nem tévedés, a pirossal jelölt útvonalakon a megélhetésüket és családjuk jövőjét féltő gazdák tiltakoztak a „kerge marha” kór ellen

Nem tudom, miért, valahogy erről az amerikai indiánok jutnak eszembe, akiknek, miután a megélhetésüket és életterüket elvették, pénzt fizetett az állam, hogy ne tegyenek semmit, csendben maradjanak.

Az eredményt mindenki ismeri.

Hollandiában most 920 kilométer hosszan lassította a forgalmat, demonstrált a mintegy 10 000 gazda saját marhatenyésztése fenntartása mellett.

Kérdés, a kizárólag a klímaváltozásra, de arra nagyon érzékeny „kerge marhákat” ez érdekli-e még egyáltalán?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.