Zsinagógát akart felrobbantani

Magyar Nemzet
2019. 11. 06. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek az amerikai hatóságok Coloradóban egy férfit, aki a szövetségi állam egyik legrégebbi zsinagógáját tervezte felrobbantani Pueblo városkában. A Szövetségi Nyomozóiroda, az FBI közleménye szerint a fehér felsőbbrendűséget hirdető, 27 éves Richard Holzernak több Facebook-fiókja is volt, amelyeken erőszakra buzdított és dicsőítette a holokausztot. Egyik üzenetében azt közölte: a zsidóknak „muszáj meghalniuk”, írta a távirati iroda.

Holzert azt követően tartóztatták le, hogy egy fedésben lévő FBI-ügynök kapcsolatot tartott vele. A Facebook üzenetküldő szolgáltatásán Holzer nem sokkal a kapcsolatfelvételük után elmondta neki, korábban a fajgyűlölő Ku-Klux-Klan tagja volt, jelenleg pedig szkinhednek vallja magát. Arról is beszélt, hogy egy zsinagógát vett a célkeresztjébe. Először arról írt, arzénnal akarja megmérgezni a pueblói zsinagógában imádkozókat, majd egy személyes találkozó alkalmával már arról beszélt, hogy felrobbantaná az épületet, és „úgy tönkretenné, hogy ne lehessen rendbe hozni”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.