Elrabolták egy görög hajó legénységének több tagját Kamerun partjainál

Forrás: MTI2019. 12. 31. 9:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyveresek támadtak egy, a nyugat-afrikai Kamerun partjainál horgonyzó görög tartályhajóra, a legénység több tagját elrabolták, egy ember megsebesült – közölték kedden görög források.

A görög hajózási minisztérium értesülései szerint a Happy Lady nevű tanker 28 tagú legénységéből a támadók nyolc embert – öt görögöt, két Fülöp-szigetekit és egy ukránt – magukkal vittek.

A nyugat-afrikai térségben vannak a világ legveszélyesebb tengeri útjai. A Guineai-öbölben a közelmúltban megsokszorozódtak a kalóztámadások. A tengeri rablók a hajók rakományából és a túszokért kapott váltságdíjból szerzik bevételeiket. Tevékenységük dollármilliárdos károkat okoz a világgazdaságnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.