Menesztették a bécsi Állami Operaház balettiskolájának ügyvezető igazgatóját és művészeti vezetőjét

Leváltották a bécsi Állami Operaház balettiskolájának ügyvezető igazgatóját és művészeti vezetőjét pénteken, három nappal azután, hogy az intézményben zajló visszaélések kivizsgálását végző testület bejelentette, súlyos hiányosságokra és a diákok jólétére fenyegető gyakorlatokra derített fényt.

Forrás: MTI2019. 12. 20. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ausztria vezető balettakadémiáján zajló durva oktatási módszerek, verbális bántalmazások az irányítás és a minőségi munka ellenőrzésének teljes hiányával párosultak – állapította meg a testület, amely javasolta az ügyvezető igazgató menesztését, és bírálta a művészeti igazgató munkáját.

A jelentés szerint a „gyerekek jóléte veszélyben van”, azért is, mert az intézmény nem szentel kellő figyelmet az előadások, a próbák és az iskolai teljesítmény miatt rájuk nehezedő nyomás egészére.

Manuel Legris francia koreográfust, a bécsi operaház balettigazgatóját, az iskola művészeti vezetőjét felmentették utóbbi tisztségből, de megmarad az operaház balettigazgatójának – jelentette be pénteken az osztrák állami szövetségi színház holding.

Azonnali hatállyal menesztették az intézmény ügyvezető igazgatóját, a román Simona Noja-Nebylát is. Tisztségét átmenetileg Simone Wohinz, az állami balett kereskedelmi igazgatója veszi át.

Az 1771-ben alapított balettakadémiának, amelynek egykori hallgatói közül ma sokan a londoni Királyi Balettben és a New York-i American Ballet Theatre-ben táncolnak, jelenleg nagyjából 130 diákja van, a 10 és 18 éves kor közötti fiatalok csaknem 80 százaléka külföldről érkezett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.