A Sátántangó már nem is tűnik olyan hosszúnak

Jó kint lenni végre, bár nem a megszokott latin-amerikai nyüzsgés fogadott minket az utcákon.

2020. 03. 22. 21:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző napokban egy ismerősömtől megtudtam, hogy lehet online ultizni, de sajnos elég hamar elment tőle a kedvem. Az internet lassú, és egy rendes partit nem lehet emiatt végigjátszani, folyton megszakad a kapcsolat. Esténként viszont magyar filmeket nézünk. Tarr Béla Sátántangója már nem is tűnik olyan hosszúnak, egy átlagos másfél órás film pedig szinte véget is ér, pedig alig hogy elkezdődött.

Ma a lakótársamnak lejárt a két hét karanténja, ezért úgy döntöttünk, kiszabadulunk a szállóból és nyakunkba vesszük a várost.

Jó kint lenni végre, bár nem a megszokott latin-amerikai nyüzsgés fogadott minket az utcákon. Igaz vasárnap van, de szinte üresek az utcák. Mi taxival közlekedtünk. Kimondottan sok rendőrt láttunk a népszerű helyeken, ugyanis a rendőrök figyelnek arra, hogy ne csoportosuljanak az emberek sehol.

Uruguay lakosainak száma harmadannyi, mint Magyarországé, kétszer akkora területen. Bár jó az egészségügy, és odafigyelnek az emberek egymásra, ennek ellenére rövid idő alatt behozta, és felül is múlta már az otthoni megbetegedések számát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.