Újabb megszorítások várhatók Lombardiában

Ma már másik „üzemmódban” élünk.

2020. 03. 20. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március elején naponta hozták a megszorító intézkedéseket, általában késő este hirdették ki őket. Pár napig kora hajnalban, feszült csendben hallgattuk a rádiót, hogy vajon attól a naptól, mi az amit nem csinálhatunk. Próbáltuk értelmezni a rendelkezéseket és átszervezni az életünket, ami, persze, nem mindig sikerült azonnal. Ma már másik „üzemmódban” élünk. Eleinte még furcsa volt, hogy a mozi hálózat, vagy az edzőtermek, ahova jártunk e-mailben értesített a bezárásról.

Mai hír, hogy Lombardia tartományban újabb megszorítások lehetnek, amit szinte már rezignált beletörődéssel fogadunk, sőt szinte várjuk már. A jelenlegi életünkben már nem hoz sok új változást, hiszen már azt is többször meggondolom, hogy egy, vagy inkább csak két hét múlva merészkedjek el bevásárolni. Eddig egészségügyi okból kifolyólag megengedték a joggingolást, a futást a szabadban, de kizárólag egyedül – valószínűleg hamarosan ezt is megtiltják. Bezárhatják a még működő építkezéseket, a különböző szolgáltatást nyújtó irodákat (ügyvédi- és könyvelő irodák…), amik már eddig is csak szigorú előírások szerint működhettek. Várhatóan, a közhivatalokban is kizárólag a létfenntartáshoz szükséges tevékenységeket végezhetik, és valószínű, hogy a boltok nyitvatartási idejét is csökkentik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.