időjárás 17°C Janka , Zsanett 2023. május 30.
logo

Az Európai Bizottság elismeri felelősségét

Forrás: Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata
2020.04.30. 14:52

Április 29-én, szerdán küldte el előzetes válaszát az Európai Bizottság a nemzeti régiók védelmében indított, Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című polgári kezdeményezés szervezőinek. A rövid levél ugyan nem tartalmaz érdemi tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy a Bizottság hogyan döntött a kezdeményezők április 7-én kelt beadványában foglaltakról, melyben további hat hónapot igényeltek az aláírásgyűjtés lebonyolítására, a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet méltányos kezelése érdekében, a brüsszeli intézmény főtitkárságának levele viszont elismeri, hogy az Európai Bizottságnak felelőssége van a kérdés kezelésében, és hogy jelenleg is zajlik az arra adandó válaszlehetőségek felmérése.

Április 30-ai viszontválaszukban Izsák Balázs a Székely Nemzeti Tanács elnöke és Dabis Attila a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja, a kezdeményező bizottság vezetői két szempontot hangsúlyoztak. Egyrészt emlékeztettek, hogy esetükben hat évnyi pereskedés előzte meg a kezdeményezés bejegyzését, másrészt rámutattak, hogy a jelenleg nyitva álló kezdeményezések közül, a nemzeti régiókért indított aláírásgyűjtés a legsikeresebb. Ezen szempontok pedig mind növelik annak fontosságát, hogy érdemi tájékoztatást nyújtsanak a kezdeményezés sorsát illetően annak a több százezer uniós polgárnak, aki aláírásával támogatta azt.

A kialakult helyzetben a szervezők azt kérik támogatóiktól, hogy továbbra is segítség az aláírásgyűjtést minden lehetséges internetes eszköz segítségével. Kövessék nyomon és osszák meg a irdala.hu honlapon és a hozzá tartozó online felületeken elérhető tartalmakat, hogy az eddig rögzített határidőig, vagyis május 7-én, 24 óráig minél több aláírás gyűljön. Kérik továbbá azokat, akik még rendelkeznek papír alapon rögzített támogatói aláírással, hogy azokat a fent nevezett határidőig juttassák el a szervezőkhöz, illetve partnerszervezeteikhez az alábbi címekre:

magyarországi állampolgárok: Rákóczi Szövetség: 1255. Budapest, Pf. 23.

romániai állampolgárok: Székely Nemzeti Tanács: RO-520009 Sepsiszentgyörgy / Sfântu Gheorghe, Konsza Samu utca 21.

szlovákiai állampolgárok: Pro Civis Polgári Társulás: 93040 Csallóközcsütörtök / Štvrtok na Ostrov, Vám tér 1.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.