Nagyon jó járványügyi hírek érkeztek Dél-Koreából

A távol-keleti országban a járvány tetőzése óta első alkalommal mérséklődött egyszámjegyűre az új fertőzöttek száma.

Forrás: MTI2020. 04. 19. 7:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-Koreában szinte megállt az új típusú koronavírus terjedése, miután a járvány tetőzése óta első alkalommal mérséklődött egyszámjegyűre az új fertőzöttek száma.

Vasárnapra nyolccal, 10 661-re emelkedett az összes regisztrált fertőzött száma. Mintegy két hónappal ezelőtt volt legutóbb ilyen alacsony új esetszám. Egy nappal korábban még tízzel több embernél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést. A vasárnapi nyolc új fertőzöttből ráadásul öt külföldről érkezett Dél-Koreába.

Az új koronavírus terjedése február utolsó napján tetőzött az országban, amikor is 909 új esetet regisztráltak.

A fertőzés terjedésének lassulása ellenére az egészségügyi hatóságok a dél-koreai Yonhap hírügynökség szerint „éberen figyelik” a fejleményeket, különös tekintettel a külföldről behurcolt esetekre, valamint arra, hogy újra megfertőződhetnek-e azok, akik egyszer már elkapták a vírust.

Az új típusú koronavírus halálos áldozatainak száma vasárnapra kettővel, 234-re emelkedett. Vasárnapig összesen 8042 ember került ki a karanténból és épült fel teljesen a betegségből Dél-Koreában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.