A közösségi médiában a saját LMBT-társait köpte be az influenszer

A közösségi médiában videóban kezdett el név szerint megnevezni meleg férfiakat az influenszer, aki egyébként jómaga is az LMBT-közösségbe tartozik, mert transznemű. Az, hogy társai ellen fordult, nem csak etikai szempontból probléma, hanem azért is, mert hazájukban börtönnel büntetik a homoszexuálisokat, ráadásul a fizikai bántalmazás veszélyének is ki vannak téve – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 05. 13. 17:54
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sofia Talouni egy transznemű influenszer, aki nemrég nagy hírnévre tett szert, bár inkább negatív értelemben. A közösségi oldalán élőben jelentkezett be áprilisban, a videóban pedig elkezdett név szerint megnevezni Marokkóban élő meleg férfiakat.

Ezzel egyrészt saját „társai” ellen fordult, hiszen jómaga is az LMBT-közösség tagja transzneműként, csak úgy, mint a homoszexuális emberek. Sokkal nagyobb problémát jelentett viszont az, hogy Marokkóban a melegeket elítélik, sőt a homoszexuális kapcsolatok miatt börtönbüntetés is jár. Ezen felül akiről kiderül, hogy meleg, azt kiközösítik, ráadásul folyamatos veszélynek van kitéve, mert bármikor rátámadhatnak.

Mindezek tudatában kezdte el mégis felfedni a meleg férfiakat Talouni, aki egyébként szintén Marokkóból származik, így pontosan tudhatta, mik lesznek tettének következményei. Most már viszont Törökországban él, talán emiatt is érezte veszélytelennek a videóját saját magára nézve.

Sofia a videóban arra biztatta követőit, hogy hozzanak létre álprofilokat különböző, melegeknek szánt randi-applikációkban. Ezzel ugyanis rá tudják csalni a férfiakat arra, hogy bevallják szexuális irányultságukat, és fel lehetne fedni a kilétüket, ráadásul az applikáció azt is megmutatja, hogy az adott személy éppen hol tartózkodik. Ezzel kapcsolatban azt mondta Sofia, hogy akár valakinek a férjéről vagy gyermekéről is kiderülhet, hogy meleg, tehát lényegében saját családtagjaik beköpésére biztatta az embereket.

Bár Sofia fiókját nem sokkal a videója után törölték, a kár már túl nagy volt, követői mintegy 50-100 meleg férfit lelepleztek a szigorú szabályokkal rendelkező országban. Számos jelentés is érkezett a nyilvánosságra hozott meleg férfiak ismerőseitől, hogy barátaik vagy rejtélyes módon eltűntek, miután fény derült a szexualitásukra, vagy pedig öngyilkosok lettek.

A videó hatására megjelentek képek az interneten a meleg férfiakról, akik ezután fenyegető üzeneteket is kaptak a felhasználóktól. Egy ilyen beszélgetést mutatott be egy képernyőfotón a PinkNews is, ahol valaki azt írta egy felfedett homoszexuális férfinak, hogy elvágja a torkát, majd rákente a koronavírust is.

Egy marokkói fiatalember pedig arról beszélt a portálnak, hogy ő is folyamatos félelemben van Talouni akciója óta, mert jómaga is meleg, ráadásul már szembetalálkozott néhány barátja nyilvános képével az interneten. Elmesélése szerint korábban egyszer hozzászólt egy meleg férfi posztjához, amit észrevettek a szülei, és emiatt nagyon megverték – azóta nem is meri bevallani otthon, hogy ő is homoszexuális.

Sofia videója láthatóan hatalmas lavinát indított el a közösségi médiában a melegeket illetően, az okát pedig senki nem tudja, hogy miért is fordulhatott ilyen keményen jóformán saját társai ellen az influenszer – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.