időjárás 20°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Koronavírusos betegek haltak meg egy kórházi tűzben

Forrás: MTI
2020.05.12. 10:36

Meghalt öt, lélegeztetőgépen lévő koronavírusos beteg egy szentpétervári kórház intenzív osztályán kedden reggel keletkezett tűzben – közölték orosz hírügynökségek a helyi hatóságokra hivatkozva.

A tűz az északnyugat-oroszországi nagyváros Szent György nevét viselő kórházának ötödik emeletén ütött ki, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak. Mintegy tíz négyzetméteren égett az intenzív osztály egyik kórterme. Az épületből 150 embert evakuáltak.

Feltételezések szerint egy orvosi berendezésben keletkezett rövidzárlat okozta a bajt.

Szentpéterváron a helyi egészségügyi hatóságok április végén jelentették be, hogy a helyi kórházakban 5483 betegágyat biztosítottak COVID-19-ben szenvedő betegek ápolására, és ehhez átalakították a kórházakat. A Szent György kórház március közepén, az első között állt át a koronavírussal fertőzöttek ápolására.

Szombaton tűz volt egy moszkvai kórházba intenzív osztályán, ahol ugyancsak koronavírusos betegeket ápolnak. Ott egy beteg halt meg.

Koronavírus a világban

Japán tudósok: Két év alatti gyermekek ne hordjanak maszkot!

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.