Koronavírusos betegek haltak meg egy kórházi tűzben

Feltételezések szerint egy orvosi berendezésben keletkezett rövidzárlat okozta a bajt.

Forrás: MTI2020. 05. 12. 10:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt öt, lélegeztetőgépen lévő koronavírusos beteg egy szentpétervári kórház intenzív osztályán kedden reggel keletkezett tűzben – közölték orosz hírügynökségek a helyi hatóságokra hivatkozva.

A tűz az északnyugat-oroszországi nagyváros Szent György nevét viselő kórházának ötödik emeletén ütött ki, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak. Mintegy tíz négyzetméteren égett az intenzív osztály egyik kórterme. Az épületből 150 embert evakuáltak.

Feltételezések szerint egy orvosi berendezésben keletkezett rövidzárlat okozta a bajt.

Szentpéterváron a helyi egészségügyi hatóságok április végén jelentették be, hogy a helyi kórházakban 5483 betegágyat biztosítottak COVID-19-ben szenvedő betegek ápolására, és ehhez átalakították a kórházakat. A Szent György kórház március közepén, az első között állt át a koronavírussal fertőzöttek ápolására.

Szombaton tűz volt egy moszkvai kórházba intenzív osztályán, ahol ugyancsak koronavírusos betegeket ápolnak. Ott egy beteg halt meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.