Az illegális bevándorlás egészségügyi kockázatot jelent

A koronavírus-járvány nyomán újabb migrációs hullámok indulhatnak meg Európa irányába, ezt meg kell előzni, az illegális bevándorlás ugyanis a biztonsági mellett most súlyos egészségügyi és gazdasági kockázatokat is jelent – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter a ciprusi kollégájával pénteken közösen tartott nicosiai sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI2020. 06. 26. 12:42
SZIJJÁRTÓ Péter; HRISZTODULIDESZ, Nikosz
Nicosia, 2020. június 26. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert (b) fogadja Nikosz Hrisztodulidesz cirpusi külügyminiszter Nicosiában 2020. június 26-án. MTI/EPA/Katia Hrisztodulu Fotó: Katia Hrisztodulu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter arról számolt be, hogy Nikosz Hrisztodulidesszel egyetértettek abban, hogy a két országnak közös érdeke a szigorú határellenőrzés az Európai Unió külső határain.

Leszögezte, hogy határozottan fel kell lépni az embercsempész-hálózatokkal, illetve a velük együttműködő civil szervezetekkel szemben.

A politikus elmondta, hogy a következő hetekben napirenden lesz az Európai Unió és az afrikai, karibi és csendes-óceáni országok között létrejött, és 2020 urán meghosszabbítani kívánt cotonoui megállapodás újratárgyalása.

Szijjártó Péter és Nikosz Hrisztodulidesz cirpusi külügyminiszter megbeszélése
Fotó: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

„Brüsszel újabb kísérletet tesz a migráció legalizálására, arra, hogy újabb migránsokat engedjen be Európába, de mi ezt a lehető leghatározottabban ellenezzük” – jelentette ki, hozzátéve, hogy az elkövetkező időszakban „kőkemény vitákra” készül az ügyben.

Aláhúzta, a koronavírus miatt az utóbbi hónapokban milliók veszítették el munkájukat Európában, rajtuk kell segíteni, az újabb bevándorlók érkezése felborítaná a munkaerőpiaci folyamatokat, ami ellentétes az európai emberek érdekeivel.

Szijjártó Péter délelőtt megbeszélést folytatott Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnökkel is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.