A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Egyre gyorsabban terjed a járvány a világban

Az előző nap 150 ezer esettel rekordot döntött az újonnan észlelt koronavírus-fertőzöttek száma.

Forrás: MTI2020. 06. 19. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-pandémia egyre gyorsabban terjed a világban – figyelmeztetett Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója pénteken, arra utalva, hogy az előző nap 150 ezer esettel rekordot döntött az újonnan észlelt koronavírus-fertőzöttek száma.

– Az esetek csaknem felét az amerikai kontinensről jelentették – hangsúlyozta virtuális genfi sajtókonferenciáján a WHO főigazgatója. Mint mondta, nagyobb számban jelentettek új fertőzötteket a Közel-Keletről és Dél-Ázsiából is.

A világ egy új és veszélyes fázishoz érkezett. Sok embernek érthetően elege van abból, hogy otthon kell maradnia. Az államok pedig érthetően újra szeretnék indítani a gazdasági és a társadalmi életet. A vírus azonban még mindig gyorsan terjed, még mindig halálos, és a legtöbb ember még mindig fogékony a fertőzésre – tette hozzá.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz a lelkére kötötte az embereknek, hogy tartsák be a távolságtartási szabályokat, mossanak rendszeresen kezet, és kövessék a higiénés óvintézkedéseket. Hangsúlyozta, hogy minden fertőzöttet fel kell kutatni, azokat pedig, akikre az esetleges fertőzés gyanúja vetül, el kell különíteni.

Világszerte 8 527 672 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 454 889, a gyógyultaké pedig 4 189 434 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek délutáni összesítése szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.