Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Ismét megjelent a koronavírus Pekingben, bezárták a piacokat

A kínai fővárosban megint háborús állapotokról beszélnek, városrészek kerültek teljes karantén alá.

2020. 06. 13. 13:13
Peking, 2020. május 15. Védõmaszkot viselõ utasok várakoznak egy pekingi buszmegállóban 2020. május 15-én. A kínai fõvárosban is megkezdték a koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedések feloldását. MTI/EPA/Roman Pilipej Fotó: Roman Pilipej
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bezárták szombaton a kínai főváros összes nagybani piacát, miután újra megjelent a koronavírus. A Reuters hírügynökség a Peking délnyugati, Fengtai nevű kerület tisztviselőjét idézve azt írja:

a kerület „háborús vészhelyzet üzemmódban van”.

A Hszinfadi (Xinfadi) nagybani piacon közben a hatóságok 517 koronavírustesztet végeztek el, amelyből 45 pozitív lett, noha egyiküknél sem jelentkeztek a Covid–19 tünetei. Egy nappal korábban Pekingben hat új koronavírusos fertőzöttet vettek nyilvántartásba; szombatra kiderült, hogy mind a hat beteg megfordult a közelmúltban a Hszinfadi piacon.

A város szóvivője bejelentette:

haladéktalanul felfüggesztenek minden sporteseményt, és a tartományok közötti turizmust is ismét leállítják.

A vírus terjedésének megfékezésére irányuló intézkedések részeként Fengtai kerületben tizenegy körzetet teljesen lezártak.

Közben a Beijing Youth Daily portál arról írt: a vírus továbbterjedésének kockázatával kapcsolatos aggodalmak miatt a kínai főváros nagyobb szupermarketei egyik napról a másikra eltávolították a lazacot polcaikról, miután a piacon az importált lazacra használt vágódeszkákon felfedezték a Covid–19-et okozó vírust. A pekingi hatóságok korábban felfüggesztették a marhahús és a birka kereskedelmét is a Hszinfadi piacon, miután kiderült, két, húsüzemben dolgozó férfi is megfertőződött a koronavírussal.

Noha Kína túl van a koronavírus-járványon, az már május elején nyilvánvaló volt, hogy a járvány epicentrumában küszöbön áll a második hullám. Az elmúlt hetekben az ország több pontjáról, közöttük Vuhanból jelentettek újabb megbetegedéseket a helyi hatóságok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.