Rasszizmust kiáltottak, de az előzmények megint kimaradtak

Villámgyorsan terjedt az interneten egy felvétel, amelyen egy vasúttársaság dolgozói durván a földre tepernek és megbilincselnek egy színes bőrű állapotos nőt. Az eset után rögtön rasszistának nyilvánították a férfiakat, mivel a felvételen az nem szerepel, hogy előzőleg a nő leköpte és megharapta őket – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 06. 20. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Válaszolt a sajtó megkeresésére a francia vasúttársaság, az SNCF, miután elterjedt az interneten egy felvétel, amelyen a vasúttársaság dolgozói először meglökdösnek, majd durván a földre tepernek és megbilincselnek egy színes bőrű nőt, aki ráadásul állapotos.

A felvételt 16 óra leforgása alatt 900 ezren látták és rendkívül felháborodtak rajta az internetezők, az eset után rengeteg komment érkezett, amely szerint rasszisták a vasúttársaság munkatársai.

Roronoa Ali@RoronoaAli1

je viens de filmer les agents de la SNCF en train de violenter une femme enceinte.... bande de raciste ( Aulnay-sous-Bois)

Embedded video

18.6K

Az eset a Seine-Saint-Denis megyében lévő Aulnay-sous-Bois nevű település állomásán történt és a vasúttársaság az RTL kérdésére elmondta, hogy a nőt előzőleg már többször is figyelmeztették, mivel az előírással ellentétben nem viselt maszkot, ráadásul jegy nélkül akart utazni. Mikor ezt szóvá tették a vasúti biztonsági őrök, a nő leköpte, összekarmolta és megharapta őket, ekkor felszólították a nőt, hogy hagyja el az állomás területét, de ő erre nem volt hajlandó, agresszív módon viselkedett az ellenőrökkel és ekkor vette kezdetét a lökdösődés, ami később eldurvult.

A nővel volt egy férfi is, aki állítólag az élettársa, ő mondta az őröknek, hogy bánjanak finomabban vele, mert terhes. A szintén színes bőrű férfi ezután agresszívan lépett fel a vasúti dolgozókkal szemben, így őt is meg kellett fékezni. A vasúttársaság dolgozói feljelentették a nőt, amiért rájuk támadt, a biztonsági őröket kihallgatták az igazságügyi hatóságok, a nőt kísérő férfit pedig átadták a rendőrségnek – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.