A liberálisok saját eszméiken kívül semmivel sem toleránsak

Novák Katalin a Twitteren reagált Dacian Cioloș EP-képviselő vérlázító kijelentéseire.

Forrás: Twitter2020. 07. 13. 15:38
CIOLOS, Dacian
Dacian Ciolos Fotó: ROBERT GHEMENT Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dacian Cioloș liberális európai parlamenti képviselő, az Újítsuk meg Európát frakció elnöke korábban többször támadta Orbán Viktort, szélsőjobboldalinak, nacionalistának és Európa-ellenesnek titulálva az államfőt.

Legutóbbi, Orbán Viktor személyét érintő megnyilvánulása során azt írta, hogy „Orbán elvesztette a valóságérzékét; egyedüli célja a hatalom megtartása. Nem engedhetjük, hogy az Európai Unió antidemokratikus, EU-ellenes önkényuralkodók zsebét tömje. Nem áldozhatjuk fel Európa jövőjét Orbán Viktor illiberalizmusának oltárán.”

Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a hivatalos Twitter-oldalán reagált Cioloș újabb támadására.

– Dacian Cioloș az élő példája annak, miről is szól a #EuropeUncensored. Napjainkban a liberálisok a saját eszméiken kívül semmi mással szemben nem tanúsítanak toleranciát, így a nyílt viták és a nemzetállamok sorsa iránt sem. A #EuropeUncensored a gondolat és a vélemény szabadságáról szól – írta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.