Száznegyven orvos, illetve ápoló hunyt el Iránban

Száznegyven orvos, illetve ápoló hunyt el Iránban a Covid–19-betegségben – közölte szerdán a teheráni egészségügyi tárca szóvivője.

Forrás: MTI2020. 07. 15. 21:09
RHNI, Haszan
Haszan Róháni iráni elnök beszédet mond az új összetételû iráni parlament tagjainak beiktatási ünnepségén Teheránban 2020. május 27-én. Iránban 2020. február 21-én tartották meg a parlamenti választások elsõ fordulát, ahol megválasztották a 88 hittudósból álló Szakértõk Tanácsának tagjait is. A 290 tagú Iszlám Tanácskozó Gyûlésben az elsõ forduló után a konzervatívok 191 képviselõi helyet szereztek. A testület mandátuma négy évre szól. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh Fotó: Abedin Taherkenareh
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a pandémia kezdete óta mintegy ötezer egészségügyi dolgozó fertőződött meg az új típusú koronavírussal.

Haszan Róháni iráni elnök ismételten felszólította a lakosságot, hogy tartsa be a járvány megfékezését szolgáló egészségügyi óvintézkedéseket, a higiéniai- és a távolságtartási szabályokat. Egyben azzal a kéréssel fordult az irániakhoz, hogy kerüljék a nagyobb embertömegeket és életmódjukat a jelenlegi körülményekhez igazítsák.

A csaknem nyolcvanmilliós Iránban eddig több mint 264 ezer fertőzöttet azonosítottak, akik közül 13 410-en elhunytak a kórban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.