Zsarolják a kisvállalkozásokat a „békés” amerikai tüntetők

A kentucky-i Louisville városa egészen elképesztő hellyé változott az elmúlt hónapokban. A város utcáin etnikai alapú milíciák rendeznek felvonulásokat, most pedig a Black Lives Matter (BLM) tüntetők a “fekete felszabadulásra” hivatkozva “társadalmi igazságossági” követelésekbe csomagolva próbálnak egyfajta védelmi pénzt kicsikarni egy helyi vállalkozástól, számolt be a Breitbart.

Forrás: pestisrácok.hu2020. 08. 03. 9:02
null
Tiltakozók egy égő üzlet előtt Minneapolisban. A Nemzeti Gárdát is mozgósították a rend helyreállításáért Fotó: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre elképesztőbb irányt vesznek a feketejogi tüntetések az Egyesült Államokban. A Black Lives Matter mára már paramilitáris egységekkel felszerelt, központi ideológiával rendelkező szervezetté vált, amely nemrég újabb funkciót vont magához: a helyi vállalkozások ellenőrzését. Louisville városában ezt a „feladatot” a „NuLu társadalmi igazságossági, egészségügyi és jóléti kódex” alapján végzik a feketejogi aktivisták, egyesével önhatalmú mérlegelés alapján besorolva az egyes vállalkozásokat. A kiértékelés során az aktivisták olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint az alkalmazottak etnikai összetételének százalékos aránya, a beszállítók etnikai összetétele, valamint egy sor egyéb ideológiai szempont alapján sorolják A-, C-, valamint F-kategóriába a helyi kisvállalkozásokat. Aki nem teljesít megfelelően a teszten, az célkeresztbe kerül, ahogy az a kubai étterem-tulajdonos, aki bár maga is bevándorló, valamint nagyrészt migráns munkaerőt alkalmaz, étterme mégsem volt kellően PC-kompatibilis – olvasható a PestiSrácok.hu-n.

A louisville-i BLM követelései között szerepel a személyzet faji kvóta alapján való toborzása és az üzlet beszállítóinak etnikai hovatartozását is megszabnák az étterem számára. Az érintett étterem falára is kifüggesztették a minősítő plakátot, amelyen hibaként rótták fel azt is, hogy az öltözési szabályzat kirekesztő, valamint javaslatot tettek arra is, hogy a vállalkozás fizesse teljes bevételének 1,5 százalékát olyan NGO-knak, amelyeket nem fehérek üzemeltetnek. Egyszerűbben szólva, fizessenek védelmi pénzt a további „leminősítés” elkerülése érdekében. Emellett pedig követelik, hogy:

  • a személyzet legalább 23 százaléka legyen „BIPOC” (Black or Indigenous People of Colour – Fekete vagy őslakos színesbőrű emberek gyűjtőneve, elterjedt eufemizmus a fehérek kirekesztésére)
  • a beszállítók legalább 23 százaléka legyen BIPOC tulajdonú vállalkozás
  • az étterem rendszeresen „adakozzon” BIPOC szervezeteknek – mint a BLM
  • az öltözködési szabályzat nem lehet diszkriminatív a BIPOC emberek hagyományos öltözködésével szemben
  • Ezeken kívül az aktivisták érzékenyítő képzésre köteleznék az alkalmazottakat, a tulajdonost pedig balliberális ideológiai tartalmú üzenetek megjelenítésére, valamint a feketéknek való állami kártérítés fizetése melletti kiállásra köteleznék a „jogvédők”.

    További részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.