Dulakodásba torkollt egy migránsellenes tüntetés Doverben

Tüntetők csaptak össze rendőrökkel a délkelet-angliai Doverben egy migránsellenes tiltakozáson szombaton.

Forrás: MTI2020. 09. 05. 21:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mintegy 100 tiltakozó, sokan nemzeti színű maszkban, a Rule, Britannia! című hazafias dalt énekelték, amely jelenleg heves viták középpontjában áll az országban, mert az egykori brit birodalmat élteti, amely annak idején világ jelentős részét gyarmati sorba taszította.

A tiltakozók azért Doverben vonultak fel, mert az elmúlt hónapokban a La Manche-csatornán keresztül ide érkezett a legtöbb menedékkérő. Komppal, kamionokon próbálnak bejutni az országba, vagy csónakkal szelik át a tengert.

Néhány tiltakozó a kikötő bejáratánál kezdett dulakodni a rendőrökkel, akik arról számoltak be, hogy kilenc embert őrizetbe vettek.

Ezzel párhuzamosan ellentüntetés is volt a városban, és a Freedom from Torture nevű civil szervezet péntek éjjel feliratot vetített a doveri fehér sziklákra, mely ezt hirdette: „győzd le a félelmet. Szívesen látjuk a menekülteket”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.