Szélparkot vesz Bulgáriában egy svájci energiavállalat

Száz százalékos részesedést szerzett egy 42 megawattos szélerőműben Bulgáriában a svájci központú európai energiavállalat, a MET Csoport, miután hétfőn részvény-adásvételi megállapodást írt alá az olasz Enel Green Power céggel – közölte a vállalat szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 10. 14. 14:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a MET Csoport a szerződés értelmében megveszi az Enel Green Power, az Enel Csoport megújulókra szakosodott leányvállalatának az Északkelet-Bulgáriában lévő, Kavarna közelében működő, 42 megawattos szélparkját. A tranzakció várhatóan 2020 végéig zárul.

Ismertették, hogy Bulgária ötödik legnagyobb szélerőműve – amely Shabla és Kamen Bryag településeken található – 14 darab Vestas-V90-es, egyenként három megawattos szélturbinából áll. A 2010 óta működő szélpark termelése több mint 30 ezer háztartás villamosenergia-ellátásához elegendő – tették hozzá.

A közlemény idézi Lakatos Benjamint, a MET Csoport vezérigazgatóját, aki szerint a tranzakció egyértelműen jelzi, hogy a MET Csoport megvalósítja a jelentős megújuló portfólió kialakítását célzó integrált stratégiáját a kelet-közép-európai térségben.

A svájci központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz-, az áram- és a kőolajpiacra is. Leányvállalatai révén 14 országban van jelen, 26 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2019-ben 11,7 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 50 milliárd köbméter. A MET tulajdonosai 80 százalékban a munkatársak, 20 százalékban a Keppel Corporation.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.