Lemondásra szólította fel Kovács Zoltán Věra Jourovát

Lemondásra szólította fel Věra Jourovát, az Európai Bizottság (EB) értékekért és átláthatóságért felelős alelnökét pénteken egy Twitter-bejegyzésében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Forrás: MTI2020. 11. 20. 20:14
JOUROVÁ, Vera
Brüsszel, 2020. október 7. Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelõs alelnöke ismerteti a bizottságnak a romák felzárkóztatását és esélyegyenlõségét segítõ tízéves stratégiáját Brüsszelben 2020. október 7-én. MTI/EPA/Reuters/Yves Herman Fotó: Yves Herman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár Jourovának Twitter-bejegyzésére reagált, amelyben a bizottság alelnöke a többi között arról írt: „a legalapvetőbb elvárás az, hogy az uniós adófizetők pénzéből keletkező alapok olyan helyekre kerüljenek, ahol a jogállamiságot nem fenyegeti veszély”.

Ön elárulta politikai elfogultságát azzal, hogy Magyarországot „betegeskedő” demokráciának nevezte, és megsértette választóinkat azzal, hogy azt mondta: „képtelenek vagyunk független véleményt alkotni”. Ön alkalmatlan, hogy azokat az értékeket képviselje, amelyekről prédikál. Ideje lemondania – írta Twitter-bejegyzésében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.