időjárás 22°C Klotild 2023. június 3.
logo

Csendes diplomácia: visszatérhetett a minszki érsek Belaruszba

Magyar Nemzet
2020.12.24. 14:53
Csendes diplomácia: visszatérhetett a minszki érsek Belaruszba

Tadeusz Kondrusiewicz érsek visszatérhetett Minszkbe – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán csütörtökön. Szijjártó Péter bejegyzésében egy, az érsekkel közös fotóját megosztva azt írta: már a belorusz katolikus egyház vezetője fogja csütörtök este celebrálni az ünnepi szentmiséket a minszki Boldogságos Szűz Mária-székesegyházban, előbb lengyelül, majd belarusz nyelven.

„Lám-lám, a csendes diplomácia néha hatékonyabb, mint a hangoskodás…” – fogalmazott. Bejegyzését azzal zárta: „Soli Deo Gloria!”

A magyar külgazdasági és külügyminiszter még szeptemberben írt a közösségi oldalán arról, hogy azt kérte belarusz kollégájától, Vlagyimir Makej belarusz külügyminisztertől: fontolja meg a minszki érsek visszaengedésének lehetőségét az országba, miután Tadeusz Kondrusiewicztől megtagadták a belépést Lengyelországból. Szijjártó Péter akkor megvallotta, a minszki érsekkel ismerik egymást, jó kapcsolatot ápolnak.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/photos/a.109743703851522/197474055078486/?type=3
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.