Kötelező tréningen szembesítik a tanárokat a „fehér kiváltságukkal”

A cél, hogy még érzékenyebbek legyenek a „tudatalatti elfogultságuk” iránt.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 12. 13. 15:44
Protest against racial inequality in the aftermath of the death in Minneapolis police custody of George Floyd, in Seattle
Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rákényszerítik a tanárokat, hogy olyan tréningen vegyenek részt, ahol a fehér kiváltságról tanulnak. A cél, hogy még érzékenyebbek legyenek a tudatalatti elfogultságuk iránt – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében. A tréningen az információk szerint a felnőtteknek tudomásul kell venniük, hogy lopott földön élnek, mert az jogszerűen az őslakos amerikaiakhoz tartozik. A részletekre egy újságíró, Christopher F. Rufo hívta fel a figyelmet, az ügyben pedig egy San Diego-i tankerület tanárai az érintettek.

Hogy a tréning teljes legyen, a tanárok felvilágosult íróktól nézhetnek kis videókat. Például Ibram X. Kenditől, akinek az egyik könyve a Hogyan legyél antirasszista, a másik pedig az Antirasszista Bébi. Az előadások célja végső soron az, hogy a tanárok elkötelezzék magukat amellett, hogy az osztályteremben antirasszisták lesznek. Ezen kívül fontos, hogy szembe nézzenek a fehér kiváltságukkal, és ezt megláttassák másokkal is.

A baloldali ideológiák – főleg a rasszizmust illetően – egyre jobban begyűrűznek az iskolákba és a tanárok közé. Chicagóban ez már olyan szinten megtörtént, hogy az ottani tanárok egyesülete azt írta a közösségi oldalán, hogy az iskolák újranyitásának az erőltetése a járvány közepette valójában a szexizmusban, a rasszizmusban és a nőgyűlöletben gyökerezik. A posztot azóta érdekes módon már törölték.

Az intézmények a rasszizmus ellen is igyekeznek küzdeni, így sok esetben megváltoztatják az iskola évek óta viselt, egészen eddig nem kifogásolt nevét is. Ez történt most egy virginiai városban, Falls Church-ben is, ahol két, az Egyesült Államok alapítóiról elnevezett iskolánál szavazták meg a névváltoztatást.

Az ok, hogy a két politikus, Thomas Jefferson és George Mason rabszolgákat tartott. Bár a hírek szerint a városi közösségből sokan ellenezték a változtatást, az állami iskolák testületének vezetője, Greg Anderson úgy ítélte meg, hogy ez a diákok érdeke, és fontos része az igazságosságért folytatott munkának – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Képmutató nagyvállalatok: a bevétel mégis fontosabb az emberi jogoknál

Számos amerikai nagyvállalat – köztük az Apple, a Nike és a Coca-Cola is – aktívan lobbizik a kongresszusban azért, hogy elgáncsolhassa azt az új törvényjavaslatot, amely megtiltaná azoknak a kínai termékeknek az importját, amelyeket a nyugat-kínai Hszincsiang tartományban kényszermunkára fogott ujgurok állítanak elő embertelen körülmények között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.