Egyre több emberéletet követel a tarthatatlan migránshelyzet Milánóban

Milánó külvárosaiban az illegális bevándorlók zaklatják a helyi lakosokat, megnőtt az erőszakos bűncselekmények száma, és üresen álló épületeket foglalnak el, miközben bandaháború dúl az illegális piacokért – írja a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 03. 23. 15:48
null
Egy idős nő is elvesztette az életét, aki pénzt vett ki egy ATM-ből, amit meglátott egy 23 éves migráns, aki agyonverte és kirabolta Forrás: V4NA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó erőszakos cselekmény szombaton történt a Viale Molise főút mentén. Az egyik épületben három ember sérült meg, őket kórházba is kellett szállítani, miután két migráns banda 33 tagja összeverekedett a terület tulajdonjogáért.

Nem először történt hasonló erőszakos cselekmény ezeken a területeken. Az elmúlt héten letartóztattak illegális bevándorlókat, akik hajléktalanokat vertek és öltek meg, illetve drogkereskedelemmel foglalkozókat is fogott el a rendőrség. Az erőszakhullámban egy idős nő is elvesztette az életét, aki pénzt vett ki egy ATM-ből, ám ezt meglátva egy 23 éves migráns agyonverte és kirabolta.

Egy idős nő is elvesztette az életét, miután pénzt vett ki egy ATM-ből, s ezt meglátva egy 23 éves migráns agyonverte és kirabolta
Fotó: V4NA

A helyi lakosok, és a polgárok már úgy érzik, hogy az intézmények elhagyják őket, és a bevándorló bandák kénye-kedve szerint élnek.

– A késes támadásokban három ember megsebesült, és az egész környék aggódik az erőszak fokozódása miatt, amely az elmúlt hónapokban Viale Molisén zajlott.

Milánó önkormányzata fellépett a bevándorlók és a korábbi lakóhelyükről tartozás miatt kilakoltatott migránsok által elfoglalt épületek ügyében, de túl későn. Biztosítani kellene, hogy az üres épületekbe ne juthassanak be illetéktelen személyek, és állandó jelenlétet kell fenntartani a területen – mondta Silvia Sardone. A Liga európai parlamenti képviselője számba vette Milánó ezen részének romló helyzetét, amely hasonló a lombardiai metropolisz más külvárosaiéhoz.

Viale Molise és környéke a Macao nevű szociális központ jelenlétéről is ismert, amelyet 2012-ben hoztak létre, és egy, az út mentén lévő önkormányzati épületben működik. A központ segítséget nyújt bevándorlóknak és szociálisan hátrányos helyzetűeknek. Ételt, ruhát osztanak, ezért a migránsok a környező utcákban telepedtek le, a segélyek elosztása azonban gyakran okozott konfliktust. Ha valakinek már nem jutott valamiből, akkor rongálni, randalírozni kezdett a környéken, és többször egymással is összecsaptak.

Az elmúlt héten letartóztattak illegális bevándorlókat, akik hajléktalanokat vertek és öltek meg, illetve drogkereskedelemmel foglalkozókat is fogott el a rendőrség
Fotó: V4NA

A héten a szociális központ előtt a Ligát támogató tiltakozók gyűltek össze, hogy kérjék az egyre több problémát okozó szervezet kilakoltatását az épületből.

Silvia Sardone azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy a központ épületének átadása nem volt elegendő a baloldali városvezetés szerint, „most azokat az ingatlanokat és vagyontárgyakat akarják átadni, amelyeket ezek a bűnözők tönkretettek”, vagyis amelyek a környéken jelenleg is romosan és többnyire üresen állnak, vagy amelyeket már elfoglaltak a hajléktalan bevándorlók.

A jobbközép képviselői többször is felszólították a milánói polgármestert és a tanácsosokat, hogy a térségben jelen lévő számos önkéntes egyesület támogassa a bevándorlókat, és a rendfenntartó erők akadályozzák meg, hogy a migránsok elfoglalják a köztereket és a magánterületeket, épületeket.

– Nyilván arra számítottak [a migránsok], hogy vörös szőnyegen bevonulva, kulcsokkal a kezükben büntetlenül elfoglalhatják az épületeinket – ironizált az egyik képviselő.

A szociális központ dolgozói „gyilkosok, bohócok” kiáltással fogadták a központ bezárásáért tüntetőket.

– Abszurd, hogy Milánóban emberek kiállnak az illegalitás és a káosz védelmében. És őrület, hogy nyolc éve egy ilyen csodás épület, mint ez a szecessziós palota, bűnözők kezében van, amikor az olasz polgárok segítésére is felhasználható lenne. Kérjük a környéken a törvények helyreállítását!

Ezt a helyet meg kell szabadítani a gyilkosoktól, és a bandáktól

– mondta egy képviselő, hozzátéve, hogy a polgármester sokszor azzal érvelt, a Macaóhoz hasonló szervezeteknek társadalmi és kulturális szerepük van.

– Kíváncsi vagyok, mi ez a társadalmi-kulturális szerep. Kábítószer-kereskedelem és törvénytelenség, vagy erőszak és bandaháborúk? – tette fel a kérdést az EP-képviselő.

A Viale Molise és a környező utcák lakói félnek, a Liga európai parlamenti képviselője szerint itt az ideje, hogy közbelépjenek.

– A városunk tönkretétele nem fogadható el és már nem tolerálható. A helyszínen történő kilakoltatások haszontalanok, a probléma nem szűnik meg. Leromlott állapotban hagyunk számos üres épületet, amit a kilakoltatott emberek elfoglalnak, és túl sok bevándorlót fogadnak be Milánóba anélkül, hogy garantálnák nekik a jövőt

– mondta.

Silvia Sardone mindezért az önkormányzati igazgatást hibáztatja.

– A baloldal politikai felelőssége egyértelműbb, mint más alkalmakkor. Rendszeresen jelentjük a jogsértéseket a fáradt és elkeseredett állampolgárokkal együtt, de semmilyen érdemi válaszlépést nem látunk az önkormányzat és a rendfenntartók részéről – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.