Lezárták a Hír TV tudósítója ellen indított eljárást

Lezárták a nyomozást, melyet védett objektum ellen elkövetett bűncselekmény miatt indítottak Bugnyár Zoltán ellen.

Forrás: HÍR TV2021. 03. 11. 14:53
null
Bugnyár Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádemelés nélkül lezárta a nyomozást az uppsalai rendőrkapitányság, melyet védett objektum ellen elkövetett bűncselekmény miatt indított Bugnyár Zoltán ellen. A Hír TV svédországi tudósítója a vetlandai, hét ember sérelmére elkövetett késes támadásról szeretett volna tudósítani március 4-én, melyhez háttérként a rendőrség belvárosi épületét választotta, amikor két egyenruhás arra szólította fel a forgatást abbahagyó és magát újságíróként igazoló kollégánkat, hogy kövesse őket az épületbe. A Hír TV őrizetbe vett munkatársát két órán keresztül vizsgálati fogságban tartották, és eljárást kezdeményeztek ellene.

A nyomozás megszüntetéséről a rendőrség a tudósító ügyvédjét értesítette szűkszavúan, annak közvetlen okait nem közölték. Bugnyár Zoltán kikérte a nyomozati anyagot, melyet a rendőrség ígérete szerint hamarosan megküld neki.

A Hír TV tudósítója elmondta, hogy a nyomozás megszüntetésében több ok is közrejátszhatott. A lefoglalt felvételeken jól látszott, hogy azoknak nem a rendőrségi épület volt a közvetlen tárgya, illetve hozzájárulhatott az is, hogy svéd és nemzetközi médiafigyelem övezte az ügyet, valamint hogy létezik egy olyan, precedensértékű,

2015-ös legfelsőbb bírósági döntés, amely kimondja, hogy a szólásszabadság alkotmányos joga erősebb az objektumvédelmi törvénynél.

(Borítókép: Bugnyár Zoltán, a Hír TV tudósítója. Forrás: Hír TV)

A telefonját is elkobozták a hatóságok a Hír TV svédországi tudósítójának

Nem engedték telefonálni, két órán át őrizetben tartották, majd védett objektum elleni bűncselekmény gyanújával eljárást indítottak a Hír TV tudósítója, Bugnyár Zoltán ellen Svédországban, akivel még a maszkot is le akarták vetetni a rendőrök.

A PestiSrácok.hu felvette a kapcsolatot Bugnyár Zoltánnal, aki részletesen beszélt meghurcoltatásáról. Az újságíró éppen azzal a terrortámadással kapcsolatban készített beszámolót, amelynek során hét embert sebesített meg egy férfi, aki késsel támadt az áldozatokra. A Hír TV munkatársát a felvétel készítése közben két egyenruhás zavarta meg, mondván, hogy jogellenes cselekményt folytat, mivel a háttérben a rendőrség épülete is látszódik. A rendőröknek hiába mutatta meg a sajtóigazolványát Bugnyár, a svéd rendőrség őrizetbe vette. Az eset szerdán történt Vetlanda településen.

A tudósító elmondta: nem tudta, hogy tilos vagy törvénysértő lenne egy rendőrségi épület lefilmezése. Állítása szerint azt, hogy ezt egyébként milyen jogszabály tiltja, nem közölték vele, viszont a rendőrök azt akarták, hogy svédül tegyen vallomást.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.